Hovedinnhold

Sjekk trafikkøene på nettet

KRISTIANSAND: Slik var trafikken over Oddernesbroa klokken 14:24 i dag. Foto: Statens Vegvesen
KRISTIANSAND: Slik var trafikken over Oddernesbroa klokken 14:24 i dag. Foto: Statens Vegvesen
(VG Nett) Har du lyst til å bli litt mindre misunnelig på naboens hytte i Trysil? Nå kan du se søndagskøen på nettet.

Denne saken handler om:

Veivesenet har lagt ut 60 webkameraer fra norske veier på internett. Kameraene skal hjelpe bilistene til å unngå køer eller håpløse kjøreforhold.

- Nå kan du sjekke forholdene før du setter deg i bilen, og eventuelt finne en annen vei. Du kan også stoppe langs veien og surfe på siden med mobilen, sier webredaktør for Statens Vegvesens hjemmeside, Kristin Moe, til VG Nett.

Personvern

Det klikkbare kartet over webkameraer er foreløpig en beta-versjon. Foreløpig er det svært variabelt hvor ofte de ulike kameraene blir oppdatert.

Etter hvert vil det også komme langt flere - og trolig nyttigere - kameraer på siden. Flaskehalser som Sotrabroen og E6 ved Kolomoen er allerede på plass, men ennå mangler de fleste kameraene over typiske rushtidsfeller.

Moe lover at også disse er på vei.

- Vi har startet med å legge ut de kameraene vi har. Men vi må gjøre noe med en del av kameraene rundt de store byene. Kravet er at ingen kan bli identifisert utfra bildene, hverken bilfører eller bilnummer, sier hun.

Kristin Moe vil ikke love noe om når de ulike køstrekningene ligger på nett. Men veivesenet legger ut kameraene fortløpende etter hvert som de blir klarert, opplyser hun.

Så lenge du ikke kan se bilnummer eller hvem som sitter i bilen, har Datatilsynet ingenting imot tilbudet.

- Har du bygdas eneste gule bil med svarte striper på skrå, må du finne deg i å bli gjenkjent, sier senior informasjonsrådgiver Gunnel Helmers til VG Nett.

Stor interesse

Kristin Moe er sikker på at det er stor interesse for tjenesten. Fra før har både Sverige og Danmark lignende tjenester med svært gode besøkstall.

- Det har også vært på topp fem over søkeord på vårt nettsted hver måned, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor