Hovedinnhold

Parkerings-presisjon i «verdens trangeste garasje»

DREISEN: Eugene Breynaert fra Belgia har dreisen når han parkerer i en av verdens trangeste garasje. Foto: Bildegrab: YouTube
DREISEN: Eugene Breynaert fra Belgia har dreisen når han parkerer i en av verdens trangeste garasje. Foto: Bildegrab: YouTube
(VG Nett) Eugene (87) har bare tre centimeter på hver side av sin lille Fiat Panda når han skal parkere.

Denne saken handler om:

Eugene Breynaert fra Liedekerke i belgiske Flandern er ikke bare en trollmann bak rattet - han er også en garasjens Reodor Felgen.

Etter å ha feid inn sin røde, eldre og 1,49 meter brede Fiat Panda inn i den 1,55 meter brede garasjen uten å skrape opp verken bil eller skalp når han skal parkere, foretar han en nærmest sensasjonell utstigning av bilen.

For det er det vi lurer på når vi ser Eugene på YouTube-videoen manøvrere bilen inn i garasjen som er dekket med beskyttelsesplater av silikon på innsiden. Hvordan i all verden klarer mannen å komme seg ut av bilen?

Selv om han virker sprek, er det vanskelig å se for seg en kar på nærmere 90 år krabbe over baksetene og ut gjennom bagasjeluka.

Les:Er dette verdens verste parkering?

Les:1 av 10 bulker i egen garasje.

Inn i stua

Eugene slipper å turne når han skal ut av bilen. Når han er på plass i garasjen, kan han faktisk gå rett ut av bilen - og inn i stua.

Men utstigningen må foregå etter et nøye planlagt mønster.

Først kjører han frem, slik at han kan åpne en dør inn til huset, fra sitt åpne bilvindu. Så kan han åpne bildøren og sette giret i fri. Men samtidig som han åpner bildøren, må han trille litt bakover før han kan stige ut av bilen. Deretter må han trille bilen litt fremover igjen, mens han lukker bildøren.
På videoen går operasjonen knirkefritt, men døren inn til garsjen bærer preg av at Eugene antakelig har prøvet og feilet noe før han har funnet den endelige oppskriften - eller kan det ha vært fruen?

Uansett: Siste punkt i Eugenes parkeringsrituale er å skyve et par lenestoler foran døren fra garasjen.

Les også:Helt på kanten parkering.

Les:Lanserer ekstra store parkeringsplasser for kvinner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor