Hovedinnhold

Nye biler utsatt for rust

<p>UPOPULÆRT: Rust er nok mange bileieres mareritt. Dette er et illustrasjonsfoto. </p>

UPOPULÆRT: Rust er nok mange bileieres mareritt. Dette er et illustrasjonsfoto. 

Foto: Frank May, NTB scanpix
Etter flere måneder til havs og på kaikanten i Drammen, kan det være rust på nye biler før de engang er ute på veiene. Importørene sier dette er ukjent for dem.

Denne saken handler om:

Forstilling, bakstilling, bolter og sveiseskjøter er eksempler på steder der det kan være rust på helt nye biler, sier Daniel Berntsen til NRK

Han jobber som understellsbehandler hos Drammen antirust og lar seg ikke lenger overraske av dette.

Hemmelig liste avslørt: Disse bilene ruster mest og minst

– Det er ikke noe uvanlig for oss å se nye biler som har rust. Jeg husker første gangen jeg så nye biler med rust, da ble jeg jo litt sjokkert, medgir han. Men kundene får seg et lite sjokk når han forteller dem om rusten.

Direktør Erik Andersen i Bilimportørenes landsforening sier han aldri har hørt om problemstillingen. 

Les ogsåSlik er de nye reglene for førerkortet

Suzuki-importør Frank Dunvold sier norsk saltsørpe er en utfordring og at hans selskap understellsbehandler bilene allerede i importhavnen for å forebygge rustdannelse.

Ove Johnsen, som importerer et middel for rustbekjempelse, mener problemene starter før bilene er registrert og ruller på norske veier.

– Bilene står gjerne på en båt i to og en halv måned i sjøluft, deretter står de kanskje enn stund i sjøluft i havnen, og dermed starter korroderingen, sier Ove Johnsen. 

Test deg selvHvem har vikeplikt her?

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor