Hovedinnhold

Knut setter sportsbilen i stua om vinteren

HEIA DRAMMEN! Knut H. Horgen plages ikke av kalde vårvinder når han setter seg bak rattet i sin helstrøkne MG-TC fra 1949. Han sitter nemlig i stua på Austad Skog i Drammen. Tut-tut! Foto: Jan Ovind
HEIA DRAMMEN! Knut H. Horgen plages ikke av kalde vårvinder når han setter seg bak rattet i sin helstrøkne MG-TC fra 1949. Han sitter nemlig i stua på Austad Skog i Drammen. Tut-tut! Foto: Jan Ovind
DRAMMEN (VG) Her sitter Knut H. Horgen (59) fra Drammen bak rattet i sin helstrøkne MG-TC fra 1949. Klenodiet befinner seg ikke i garasjen, men på et nydelig teppe i stua!

Denne saken handler om:

- I to vintre har jeg hatt bilen innendørs. I likhet med andre kan jeg sitte i stua og kose meg med hobbyen min en kald vinterkveld.

Det smaker herlig med et lite glass portvin bak rattet, sier Knut.

Om man allerede har tippet at mannen er mer enn en ellevill sportsbilentusiast, har man truffet blink.

Det lekne og rullende mennesket Knut er også en svoren Vespa-fan, og har parkert den sølvgrå 160 GS-modellen fra 1963 bak MG-en på stuegulvet.

Les:Bygget sin egen F14-simulator - til en million.

Nær kjøkkenet

Kona Lisbet lurte fælt da Knut for noen år siden byttet ut dørene til hagen med noe bredere varianter, men årsaken kom etter hvert for dagen: Ektemannen ønsket å parkere kjæledyret en liten billengde fra kjøkkenet...

«Jeg tenker på deg, kjære. Nå kan du ha noe pent å se på når du står og lager mat», sa Knut til Lisbet.

Han måtte hverken ty til roser eller tulipaner for få gjennomført sitt prosjekt.

- Det enkle og logiske argumentet var at «vi har bare én dobbeltgarasje og tre biler». Det holdt, sier Knut.

I dobbeltgarasjen står det for øvrig en MG av nyere dato og Knuts aller største kjærlighet på fire hjul: En Austin Healey 3000 Mk 3.

- Tre liters sekser med overdrive på tredje og fjerde gir, sukker Knut.

Men det er altså MG-TC-modellen fra 1949 som får lov til å stå skinnende nypolert i British racing green blant menneskene inne i stuen.

MG-en har 19 tommers hjul («de store hjulene», i motsetning til de mindre som kom på senere modeller), gammel forstilling, 1250 kubikks motor med fire sylindre og 54 hester.

- Den er koseligst i 70 km/t, men den kan drives opp i 130 km/t, sier Knut.

Les:Bilene som gjør menn til litt mer mann.

Til Monaco

Sammen med kona beveger Knut seg på sommerstid per veteransportsbil. Den lengste utflukten med MG-en gikk til Monaco, og med Austin Healey-en har de blant annet vært på Nordkapp.

- Det absolutt beste er å bevege seg mot Vestlandet i mai-juni.
Over fjellet kjører man på bar asfalt, med fire-fem meter høye brøytekanter på hver side og med et gedigent overlys. Det er ufattelig vakkert.

Selv fyller Knut 60 år i høst. I fjor høst fylte MG-en 60. Og jubileet ble behørig markert:

- Samtlige bilder i stua ble byttet ut med MG-bilder, - jeg hengte opp MG-bannere, hadde MG-kake og MG-vin til gjestene.

Alle som kom, måtte ha med seg en liten tale eller sang til bilen. Det var stor stemning. Så pent har vi ikke stelt i stand til ungene en gang, på deres bursdager, sier Knut H. Horgen.

Til helgen skal bilen rygges ut av stua. Det er klart for sommersesong.

SNART UT: Til helgen planlegger Knut å rygge ut bilen gjennom dørene i bakgrunnen. Ferden går deretter rundt huset - på plen - og ut på landeveien. Til høye Knuts Vespa 160 GS fra 1963. Foto: Jan Ovind
SNART UT: Til helgen planlegger Knut å rygge ut bilen gjennom dørene i bakgrunnen. Ferden går deretter rundt huset - på plen - og ut på landeveien. Til høye Knuts Vespa 160 GS fra 1963. Foto: Jan Ovind

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor