Hovedinnhold

Kjører Dakar-rally på tempura-olje

BIODIESEL: Toyota vil bli den første til p kjøre Dakar-løpet på diesel. Foto Lars H. Jacobsen.
BIODIESEL: Toyota vil bli den første til p kjøre Dakar-løpet på diesel. Foto Lars H. Jacobsen.
Toyota skal kjøre 10 000 kilometer på biodiesel.

Denne saken handler om:

Toyota planlegger å fortsette den grønne linjen de har skapt med suksessen Toyota Prius. Nå vurderer de ifølge en melding fra Associated Press gjengitt i Automotive News å stille med en turbodiesel Toyota Landcruiser 100 i det knallharde ørkenracet Dakar-rally.
Drivstoffet skal være biodiesel - basert på brukt stekeolje, blant annet fra tempura-fritering.

Tempura er en av de mange japanske nasjonalrettene, som består av fisk, reker eller grønnsaker overtrukket med en porøs røre og raskt frityrstekt.

Bilen skal kjøres av den tidligere Formel 1-føreren Ukyo Katayama, og vil være den første i Dakar-løpets historie som går på biodiesel.

Donerer olje

For å fullføre ørkenløpet fra Lisboa til Dakar i Senegal i Vest-Afrika, trenger Toyota 10 000 liter brukt tempura-olje.

Å finne brukt olje er ingen utfordring i Japan, men på de senegalesiske breddegrader er matvanene noe annerledes, og oljen ikke fullt så enkel å oppdrive.

Derfor skal studenter og universitetskantiner donere brukt stekeolje til Katamaya, som vil være den første i verden til å fullføre løpet på ikke-fossilt drivstoff.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor