Hovedinnhold

Sjekk vinnerne og taperne i Europa-bilsalget

ALENE PÅ TOPPEN: Golf troner suverent på toppen av den europeiske salgsstatistikken som domineres av småbiler og med unntak av Golf er totalt ulik den norske.
ALENE PÅ TOPPEN: Golf troner suverent på toppen av den europeiske salgsstatistikken som domineres av småbiler og med unntak av Golf er totalt ulik den norske. Foto: Produsent
SUV-segmentet går så det suser, men først på åttende plass finner vi den bestselgende SUV-en, Nissan Qashqai. På toppen ligger, som i Norge, VW Golf.

Denne saken handler om:

Jato Dynamics er blant de flinkeste til å telle biler. Nå har de blant annet listen over Europas bestselgende modeller klar.

Hovedtrenden fra året som gikk, skriver Jato Dynamics, var at SUV-bølgen fortsatt ruller (og at SUV-ene ruler). Det de definerer som SUV-er økte fra 3,2 millioner i 2015 til 3,9 millioner i fjor.

I et marked på 15 millioner betyr det at mer enn hver fjerde nye bil er en SUV.

Her er planlagte norske billanseringer i 2017

BESTSELGERNE:

1. Volkswagen Golf.

2. Renault Clio.

3. Volkswagen Polo.

4. Ford Fiesta.

5. Opel Corsa.

Og for å understreke det hele økte dermed SUV-segmentet med 21 prosent, mens de tradisjonelle segmentene økte med beskjedne 2,2 prosent i et marked som totalt økte med 6,5 prosent.

SUV-enes markedsandel er derved oppe i 25,6 prosent.

Jato har for øvrig laget en egen segmentstatistikk og satt opp denne fremstillingen for å gi et bilde av hva som egentlig har hendt der.

Se flere statistikker på BilNorge.no

Fremdrift i motving

De fremhever spesielt hvor «motstandsdyktige» Volkswagen-Gruppen er. De klarte å øke antall nyregistreringer med 3,3 prosent. Riktignok betyr det lavere markedsandel, fra 24,8 til 24 prosent i fjor.

FCA (Fiat Chrysler Automobiles), Daimler og Renault-Nissan var de store gruppene som økte markedsandelen i 2016. 27 av de 29 markedene Jato overvåker i sin Europa-statistikk viste også økning i fjor.

Men akkurat nå er kanskje listen over de ti mest solgte modellene mest spennende. Den har lite til felles med den norske bestselgerlisten.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor