Hovedinnhold

Hemmelig Bentley kamuflert som Mercedes

MASKERADE: Testteamet fra Bentley har forsøkt å få neste generasjon Continental Flying Spur til å se ut som Mercedes S-Klasse. Et trenet øye vil likevel raskt avsløre at dette dreier seg om britisk luksus. Foto: Carparazzi/BilNorge.no
MASKERADE: Testteamet fra Bentley har forsøkt å få neste generasjon Continental Flying Spur til å se ut som Mercedes S-Klasse. Et trenet øye vil likevel raskt avsløre at dette dreier seg om britisk luksus. Foto: Carparazzi/BilNorge.no
De tyske spionfotografene klødde seg i hodet da de oppdaget denne bilen. En ny Mercedes?

Denne saken handler om:

Samtidig lo Bentley-folket godt - de hadde nemlig forsøkt å kamuflere en 2014-modell Continental Flying Spur testbil som en ny Mercedes S-Klasse.

Lyktene både foran og bak skal imitere konkurrenten fra Mercedes, og den britiske produsenten har også forsøkt å få grillen til å være litt Mercedes.

Det var ikke noe tilfeldig valg, for kamuflerte utgaver av nye S-Klasse observeres også til stadighet.

Men i motsetning til luksusmerca som totalrenoveres, er justeringene som foretas på Bentley-modellen noe mindre omfattende.

Den gjennomgår det samme «generasjonsskiftet» som Continetal GT gjorde for to år siden, hvilket innebærer kosmetiske endringer og oppdaterte motorer.

Synlige endringer er nye lykter foran og bak, nye speilhus og dørhåndtak, ny grill samt nye støtfangere som endrer uttrykket foran og bak.

SE FLERE SPIONBILDER AV BILEN HER!

575 hk

W12-motoren er modifisert med ny motorstyring som øker effekten og reduserer utslippene. Men 575 hester og 700 newtonmeter i en 2,5-tonns bil krever sin næring, så snittforbruket vil nok ligge på over halvannen liter på mila.

Da er det «godt» å vite at det også kommer et åttesylindret alternativ med nesten samme ytelser og vesentlig lavere forbruk.

Les: Et nytt medlem i Opel Astra-familien er under utvikling.

Les: Toyota tilbake i rally.

Samleside: Årets nybillanseringer.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor