Hovedinnhold

Godt forkledd Porsche skjuler avansert elbil

SKINNET BEDRAR: Ikke la deg lure av utseendet – under det forhøyede Panamera-karosseriet skjuler det seg en avansert fremtidsmodell.
SKINNET BEDRAR: Ikke la deg lure av utseendet – under det forhøyede Panamera-karosseriet skjuler det seg en avansert fremtidsmodell. Foto: Automedia - BilNorge.no/bladet Bil
Det er ikke lett å se hva som skjuler seg i denne bastarden, høyst sannsynlig er det en superavansert elbil.

Denne saken handler om:

Det er snart halvannet år siden Porsche på Frankfurt-utstillingen sjokkerte en hel bilverden med nyheten om at de skal lage en elbil.

På utviklingsstadiet heter den Mission E, og det er ingen tvil om at konseptet de viste i Frankfurt hadde linjer og prestasjoner som er en Porsche verdig.

Sjekk når de nye bilene kommer til Norge

Narreinnpakning

Her er mye av teknikken i den kommende modellen plassert i et modifisert Panamera-karosseri som er «jekket opp» for å få plass til en gedigen batteripakke.

Til og med eksosrørene er beholdt i et forsøk på villeding.

Den endelige bilen skal på veien innen 2020 som en konkurrent til de dyreste Tesla S-modellene. Det vil være naturlig for Porsche å legge seg over disse i pris, basert på deres solide image.

Se flere bilder på BilNorge.no

Fullverdige Porsche-egenskaper

Våre kilder forteller om rekkevidde på over 530 kilometer (NEDC), null til hundre på 3,5 sekunder og null til 200 på 12 sekunder.

Takket være et 800 Volt-system som Porsche er pioner for, skal det være mulig å lade batteriene 80 prosent i løpet av et kvarter, mens 400 V vil doble ladetiden. Det er jo likevel ikke mer tid enn man bruker på en kopp kaffe og et smørbrød.

I løpet av et par år vet vi hva realiteten blir, men det er interessant å se at interessen for elbiler nå kommer fra stadig flere hold.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor