Hovedinnhold

For første gang er denne elbilen Norges mest solgte

BESTSELGER: For første gang topper BMW registreringsstatistikken, og når det skjer er det med noe så særnorsk som en elbil.
BESTSELGER: For første gang topper BMW registreringsstatistikken, og når det skjer er det med noe så særnorsk som en elbil. Foto: Øivind Skar – Bladet BIL / BilNorge.no
BMW i3 ble for første gang landets mest kjøpte bilmodell, i en november-måned hvor 12 av de 15 mest populære bilmodellene enten var elektriske, ladehybrider eller vanlige hybrider.

Denne saken handler om:

BMW er ikke bare den store salgsoverraskelsen i år, men i forrige måned banket det tyske prestisjemerket like godt Toyota og stakk av med pallplassen bak VW etter å ha sjokkregistrert elektriske i3.

BMW registrerte flere i3 de tre siste dagene enn Volkswagen registrerte av e-Golf gjennom hele måneden. Fire av ti som valgte elektrisk bil i november endte opp med en i3.

Les også: BilNorge har prøvekjørt Maseratis nye SUV

Typisk norsk

Aldri før har en BMW-modell vært månedsvinner. At det skulle bli i3 viser bare at de elektriske bilene igjen er fulle av energi og på vei opp.

Etter et betydelig dropp i salget i første halvår, har nykommeren Hyundai Ioniq i kombinasjon med utvidere batteripakker på flere av de eksisterende modellene sendt salget oppover slik at nær hver femte nye personbil i november var elektrisk. Samtidig flater interessen for ladehybrider ut.

At Hyundai mener alvor med Ioniq er det heller ingen tvil om. Også den elektriske varianten av Ioniq havnet foran e-Golf i siste måned.

Se tabell over bestselgerne på BilNorge.no

Rekordinnspurt

Det er ikke lett å forstå det norske bilmarkedet. Etter at alle piler har pekt nedover i flere uker, ble det hver av de tre siste dagene i november registrert nesten 1000 biler.

Det medførte at antall nyregistrerte personbiler i november endte på 13.194 som er nest høyest i historien. Bare i 1985 var tallet høyere.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor