Hovedinnhold

Enda en ny SUV fra Skoda

<p>NYTT NAVN: Skoda velger en helt ny betegnelse når de snart lanserer lillebror til Kodiaq.</p>

NYTT NAVN: Skoda velger en helt ny betegnelse når de snart lanserer lillebror til Kodiaq.

Foto: Automedia/BilNorge.no
Etter åtte år på markedet er Skodas kompakt-SUV Yeti snart moden for de evige biljaktmarker.

Denne saken handler om:

Yeti ble raskt en volumselger da den kom på markedet for åtte år siden. I første hele salgsår, 2010, ble det ifølge OFV registrert 1329 nye Yeti på norske skilter, noe som gjorde den til nest mest solgte Skoda-modell i Norge, kun slått av Octavia.

Den inntok samtidig en 10. plass blant SUV-ene der Nissan Qashqai, Peugeot 3008 og Mitsubishi Outlander toppet statistikken.

Se flere bilder på BilNorge.no

Pioner

Skoda Yeti var blant de første modellene ut i det kompakte SUV-segmentet, i dag blant bilklassen med størst økning. Dermed har også konkurransen tilspisset seg med en rekke nye aktører som f.eks. Mazda CX-3, Honda HR-V og en rekke andre.

Den kompakte Skoda-SUV-en har et spesielt utseende med høye, kantete former. Store sideruter bak gjør den populær blant den yngre garde i baksetet som har god oversikt til alle kanter.

Selv om Yeti fikk en facelift i 2013, som blant annet innebar valgfritt utseende tilpasset villmark eller asfaltjungel, så synger den ubønnhørlig på siste vers. Og bildene viser etterfølgeren i så godt som umaskert drakt.

BMW lanserer praktisk dieselmonster

Kvadrofoni

Nå er det ikke så mye grunn til maskering heller. Vi er allerede blitt kjent med storebror Kodiaq som leveres med tre seterader og plass til sju. Yeti-erstatteren blir en femseter, men vi ser at front og bakstuss har mye til felles med storebror Kodiaq.

Begge modellene har tette familiebånd til Volkswagen Tiguan, som gjennomgikk et generasjonsskifte i 2016, og som snart også kommer i en forlenget utgave som Tiguan Allspace.

Modellen skal ikke hete Yeti, med får den kryptiske betegnelsen Karouq. Det store spørsmålet er hvorfor i all verden Skoda dropper det innarbeidede og velklingende Yeti-navnet og erstatter med noe kryptisk.

Vi vet jo at Volkswagen har en kompakt SUV på trappene, som muligens også kan bli en ny Skoda.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor