Hovedinnhold

En av verdens mest solgte biler klar for politiarbeid

<p>ARBEIDSHEST: En full-size pickup kan nok komme til nytte i mange situasjoner for sheriffene.</p>

ARBEIDSHEST: En full-size pickup kan nok komme til nytte i mange situasjoner for sheriffene.

Det var vel på tide at amerikansk politi også skulle få glede av USAs mest populære biltype – trucken. Nå har Ford fått sin F-150 godkjent som utrykningsbil – Responder heter den.

Denne saken handler om:

Det settes spesielle krav til utrykningsbiler. Ikke minst fart og kjøreegenskaper.

Ford i USA har fire utrykningsbiler i sin katalog nå, og får snart sin femte.

«Det krevde faktisk ikke så mye å bygge den opp slik at den kunne godkjennes», forteller Stephen Tyler, Fords Police Brand Marketing Manager.

Utgangspunktet var en F-150 FX4 med nesten 370 cm akselavstand. Konvensjonell stålramme, mens hytta er militære spesifikasjoner SuperCrew bygget av ekstra sterke lettmetall-legeringer.

Se video og flere bilder på BilNorge.no

Ekstra strøm

Skikkelige seter og arbeidsutstyr foran, bak er setene trukket i vinyl, med vinylgulv – den avdelingen skal være lett å rengjøre.

Det er forresten lagt på en 240 A generator som skal sikre forsyningen for alle de ekstra politi-relevante kommunikasjonssystemene.

I maskinavdelingen finner vi en 3,5-liters EcoBoost på 375 hk og 640 Nm koblet til en titrinns SelectShift. Firehjulsdrift, selvfølgelig, det er jo det som er hele vitsen.

Se også: Porsche 911 har passert millionen

Strengere krav

De nye kravene har også medført andre endringer, speedometeret er for eksempel spesielt kalibrert. Bremsene har fått politispesifikasjoner – det betyr nye kalibere og nytt materiale i bremseklossene.

Nytt stabstag skal bedre både bremsing og kjøreegenskaper og 18-tommerne har skikkelig terrengdekk – for denne bilen regner nok Ford med vil bli brukt til grensekontroll, og i områder som administreres av Department of Natural Resources.

Da hjelper det kanskje også at den i tillegg til utrykning kan håndtere en tilhengerlast på godt over tre tonn.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor