MANGLER LITT: Norges eneste medlem i Årets Bil i Europa-juryen, journalist i motor.no og NAF-magasinet Motor Rune Korsvoll , mener Peugeot-modellen er litt bakpå med hensyn til miljø. Han ga flesteparten av sine poeng til Volvo V90/S90. Foto: ØIVIND SKAR

Denne ble Årets Bil i Europa

GENÈVE (BilNorge.no) Dagen i dag har vært heftig for Peugeot: På morgenen kjøpte de Opel. På ettermiddagen vant de den gjeve tittelen «Årets Bil i Europa 2017» med den nye Peugeot 3008.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Modellen vant konkurransen med klar margin: De 58 jurymedlemmene fra 22 land ga den franske SUV-en 319 poeng.

Deretter fulgte Alfa Giulia med 296 poeng og Mercedes E-klasse med 197 poeng på de neste plassene.

– Selv om 3008 ikke var mitt førstevalg, kom ikke valget som noen overraskende, sier journalist i motor.no og NAF-magasinet Motor Rune Korsvoll, det eneste norske jurymedlemmet.

Se stor oversikt over alle Genève-nyhetene hos BilNorge.no

Ikke «norsk» nok

Korsvoll oppgir manglende miljøprofil som grunn til at han rangerte Peugeot 3008 først på femteplass i sin stemmegivning.

– I Norge er vi opptatt av miljø og ladbare biler, og første ladbare hybrid fra Peugeot kommer først i 2019. Det er i bakkant av norske forventninger, sier Korsvoll som hadde Volvo S90/V90 som sin favoritt nettopp fordi Volvo tilbyr et ladbart alternativ.

Korsvoll understreker også Volvos høye sikkerhetsnivå som viktig argument for å liste det svenske merket øverst.

JUBEL: Peugeot-sjef Jean-Philippe Imparato ordner litt på den nye gullungen sin etter at pokalen er hentet hjem. Foto: AP/Salvatore Di Nolfi AP

Se også: Slik stemte juryen og Korsvoll

Merkedag

6. mars blir stående som en merkedag i PSAs (Peugeot Citroën-gruppen) historie:

På morgenkvisten ble det kjent at PSA (med bilmerkene Peugeot, Citroën og DS) overtar Opel og gjennom overtagelsen inntar plassen som nest største bilkonsern i Europa, etter VW-grupperingen. Syv timer senere vinner en av deres modeller Årets Bil.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder