RØFFERE: Når Mercedes om et par år lanserer en ny generasjon GLE, blir det en røffere modell enn dagens. Foto: Automedia / BilNorge.no ,

Neste generasjon luksus-SUV fra Mercedes

Her er en tidlig prototyp på neste generasjon Mercedes GLE. Den er tidligst på veien om to år.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mercedes GLE var jo ny i fjor, tenker du. Det er riktig at betegnelsen var ny i fjor, men bilen var egentlig bare en facelifted utgave av tredje generasjon ML som kom på markedet i 2012.

Men nå er Mercedes allerede i gang med en helt ny modell som skal på markedet i 2018, offisielt som 2019-modell.

BILTEST: ML møter X5 og Grand Chrokee

Vi kan med sikkerhet slå fast at dette er den nye modellen, ikke bare på grunn av endrede dimensjoner, men også på grunn av et detaljfoto som viser internkoden W167 (dagens er W166).

Neste generasjon blir røffere enn dagens modell, med mer markante hjulbuer. Den kan bli mer lik den utgåtte GLK som hadde linjer inspirert av den originale G-Klassen.

Se spionbilder og datamanipulasjon på BilNorge.no

Felles plattform

Nye GLE blir andre modell etter GLC som skal bygges på den nye MHA-plattformen som etter hvert skal danne grunnlag for de fleste SUV-modeller med unntak av neste G-Klasse.

Motorene blir i stor grad de samme som i nye E-Klasse, men 4-sylindrede motorer er neppe noe tema i en så stor SUV som denne. Her er det 6- og 8-sylindrede bensin- og dieselmotorer som gjelder.

Nå tar produsentene nye grep for å gjøre bensinmotorer mindre plagsomme for allergikere.

Hybrid og coupé

Mercedes tilbyr også en hybridutgave av GLE, og den er meget godt mottatt i Norge takket være et gunstig avgiftsnivå. Og selvsagt vil Mercedes-AMG tilby toppmodeller til de som ønsker maksimalt med hester.

Som med dagens GLE vil Mercedes også tilby en GLE Coupé når nykommeren om et par år finner veien til samlebåndet.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder