RAMMER BREDT: General Motors Renaissance Center er en av bygningene som vil merke sparekniven bilprodusenten nå har dratt fram. Foto: Scanpix

1600 kontoransatte må forlate GM

(VG Nett) En overhengende konkursfare truer for tiden bilprodusenten General Motors, denne uken må flere hundre kontoransatte forlate stolene sine.

Miriam Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

I forrige uke kom bekymringsmeldingen fra NY Times om GMs mulige konkursprosess. Den hardt rammede bilprodusenten har allerede mottatt et kriselån på 13,4 milliarder dollar, og denne uken tar selskapet også fram sparekniven, melder The Detroit News.

1600 ansatte, de fleste innenfor kontorstillinger, må i løpet av uken pakke sammen og forlate GM-bygninger over hele USA.

Les også:- General Motors må forberede seg på konkurs

Kraftig innsparing

Den omfattende nedskjæringen er ventet å kunne spare bedriften for om lag 16,6 milliarder dollar.

Meldingen kom til de ansatte via en e-post fra GM-leder Troy Clarke går, og ryktene om en omstillingsprosess ble dermed til alvor for de ansatte.

- Dette er del av en større omstrukturering mot et mindre og mer robust selskap, skal pressetalsmann Tom Wilkinson ha uttalt. - Skal bedriften kunne stå på egne bein, ser vi det nå helt nødvendig å kutte i administrasjonskostnadene.

Les også:GM tilbakekaller 1,5 millioner biler

Frist til sommeren

Selskapet har fått frist fram til 1. juni om enten å godta oppkjøp fra nøkkelinteressenter som blant andre United Auto Workers, eller å slå seg selv konkurs.

Nedbemanningen vil ramme ansatte i hele USA, men kuttene vil spesielt merkes på arbeidsplasser som Renaissance Center, GM Tech Center, Proving Grounds, og i kontorene i Pontiac og Grand Blanc.

Les også:Amerikansk bilsalg nesten halvert

Del av større prosess

Nedskjæringen er del av en større omleggingsprosess, og GM planlegger å kutte ytterligere 47.000 arbeidsplasser på verdensbasis innen utgangen av året.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder