Ekspert: Billigere biler får mer «luksus-teknologi»

Ny rimelig elbil med superrekkevidde og ladbar VW-SUV: Her er de heteste bilnyhetene fra Detroit

Nå kommer også Volkswagens nye Tiguan som ladbar hybrid og trekk på alle fire. Også en ny elektrisk Chevrolet/Opel med svært god rekkevidde ble vist frem på bilutstillingen i Detroit i går.

 • Øystein Larsen-Vonstett

Artikkelen er over fire år gammel

Nye Mercedes E-klasse (som faktisk skal være mer avansert enn storebror S-klasse) nye Audi A4 Allroad, en lynrask ny M-BMW og en lekker Lexus fikk alle sin verdenpremiere på den tradisjonsrike bilutstillingen i bilbyen.

Les: Flere ladehybrider virker dårlig i kulden!

Også en ny praktisk elektrisk Chevrolet med hele 320 kilometers rekkevidde ble vist frem. Etter det VG erfarer er det stor sjanse for at Chevrolet Bolt kan komme til Norge med Opel-logo, allerede i årsskifte 2016/2017.

Michael Horn, toppsjefen for VW i USA, viser frem den nye Volkswagen Tiguan GTE Active Concept i Detroit. Foto: Reuters ,

Salget av de ladbare hybridene tok virkelig av i Norge i fjor. Den klart mest solgte bilen var Mitusbishis Outlander. SUV-en kombinerer nettopp muligheten for å koble bilen opp mot en stikkontakt og tilbakelegge noen mil på ren elektrisitet med trekk på alle fire.

Fikk du med deg denne?: Volkswagens nye elbilkonsept har Tesla-rekkevidde.

De to ladbare hybridene som følger på salgstoppen i segmentet, VW Golf GTE og Audi A3 e-tron, kommer «bare» med trekk på forhjulene.

Se flere av de heteste bilene fra bilmessen i bildespesialen øverst eller klikk her

Rimelig elbil med bra rekkevidde

Nye VW Tiguan GTE Active Concept kommer med en 150 hk bensinmotor og to elmotorer på henholdsvis 54 hk (foran) og 85 kW. Bilen kan imidlertid gå relativt kort på elektrisitet, litt over 30 kilometer.

Chevrolet Bolt slik den ble vist i Detroit mandag. Foto: AFP ,

Chevrolet Bolt er en praktisk elbil med en rekkevidde som går utenpå de aller fleste av elbilene på det norske markedet i dag. Med de amerikanske prisene som ble lansert på bilmessen, vil bilen i Norge koste rundt 330.000 kroner. Chevrolet har samme eier som Opel. Tidligere har konsernet lansert Chevrolet Volt som Opel Ampera i Norge og Europa.

Så mye hemmelighetskremmeri rundt denne elbilen – nå er den endelig vist.

Luksus-teknologi i billigere biler

Den nye Mercedes E-klasse skal ifølge Mercedes-sjef, Dieter Zetsche, komme med både bedre kameraer, raskere prosessorer, bedre programvare enn det toppmodellen og den langt dyrere S-klasse har i dag.

Les også: Diesel til under tiern!

– Tempoet i innovasjonen er så raskt at du må benytte enhver ny modellutrulling til å få det ut i markedet, sier han til nyhetsbyrået Reuters.

Mercedes Benz E-klasse, med en ny plug-in hybrid. Foto: Reuters ,

Førerstøttesystemene, som allerede var bemerkelsesverdig gode i S-klasse, skal ifølge toppsjefen ha blitt enda bedre i den nye og billigere E-klassen.


– Til nå har den beste og teknologien blitt introdusert i de dyreste modellene. Slik kommer det ikke til å være fremover, sier visepresident og spesialist på bilteknologi i konsulentselskapet Gartner, Thilo Koslowski, til Reuters.

Audi A4 Allroad fikk også sin verdenspremiere på messen. Sammenlignet med den vanlige stasjonsvognutgaven er bakkeklaringen økt med 3,4 centimeter. Den har også, tradisjon tro mot Allroad-konseptet, beskyttelsesplater og et røffere design.

Les også: Kjedene tjener stadig mer på at du fyller tanken

For første gang tilbys også understell med demperregulering til Audi A4 Allroad quattro. Et eget offroad-kjøremodus er også tilgjengelig.

Audi A4 Allroad Quatro. Foto: Getty/AFP ,

Tyskerne hadde også med seg det hydrogendrevne konseptet SUV- h-tron Quattro. Bilen leverer 0.100 på mindre enn syv sekunder og skal ha en toppfart på mer enn 200 km/t. Rekkevidden på en fylling ble oppgitt til å være 600 kilometer.

Mye luksus: Sjekk Røkke, Hagen og Stordalens nye millionglis

Lekker Lexus

Den produksjonsklare nye lekre kupeen fra Lexus, LC500, er utrustet med en V8 5-liters bensinmotor som leverer hele 460 hestekrefter. Som første Lexus blir den nye råtassen utrustet med en 10 trinns automatkasse.

Lexus LC 500. Foto: ,

I klassen for ekstrem moro fikk også BMWs nye M2 coupe sin verdenspremiere. Bilen som skal være den billige M-moroa tyskerne har å by på, får en 364 hestekrefters seks sylindret motor. Vekten på det lille fartsmonsteret er redusert med hele 35 prosent. Dreiemomentet er på hele 465 Newton. 0-100 skal gå unna på småpene 4,3 sekunder.

Les også

Mer om

 1. Bil
 2. Elbil

Flere artikler

 1. Opel-revolusjon: Lanserer «neste
  generasjon» elbil til høsten

 2. Pluss content

  Bilnyhetene fra Genève-messen: Denne trenden tar av

 3. Pluss content

  Her er vårens heteste bilnyheter

 4. Så mye billigere blir ladehybridene

 5. Pluss content

  Så langt går ladehybridene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder