TO PÅ TOPP: Volkswagen Golf er Norges mest solgte bil, men blant elbilene er det BMW i3 som topper. Foto: Øivind Skar

Beste bilsalgsmåned på 30 år

Ikke siden juni i 1986 har det vært registrert flere personbiler på en måned enn i mai. Stadig flere velger elbil, ladehybrid eller hybrid når det handles ny bil.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

14.175 biler er 10,2 prosent flere personbiler enn i samme måned i fjor, og akkumulert etter fem måneder ligger utleveringen av nye personbiler bare 0,5 prosent bak fjoråret.

Les også: Selvkomponert Rolls-Royce uten make

Pop med stikkontakt

2017 ser ut til å bli ladbare bilers år. Lange ventelister på interessante Opel Ampera-e, nylig lansert e-Golf med utvidet rekkevidde og stadig flere hybrider å velge mellom, er blant innslagene som har løftet de ladbare bilene og hybridene opp mot den magiske grensen på 50 prosent av samlet antall nye personer.

Ved utgangen av mai lå andelen på 47,0 prosent mot 39,1 på samme tid i fjor.

Volkswagen går litt tilbake i år mens Toyota, BMW, Volvo, Mercedes og Skoda har styrket posisjonen betydelig. For Nissan, Ford, Mazda og Mitsubishi går det ikke like bra.

Dette er de 20 mest solgte bilmodellene i mai

Alene på toppen

Riktignok er ingen i nærheten av å true VW Golf som den mest populære enkeltmodellen, men i mai var det bare Toyota som hadde fire modeller blant de øverste ti på bestselgerlisten.

BMWs i3 holder fortsatt posisjonen som den mest foretrukne elbilen foran Nissan Leaf, men bakfra kommer oppgradert e-Golf og spiser seg nærmere de to.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder