- GÅ KONKURS: Flertallet av amerikanerne mener det er bedre å la bilfabrikkene gå konkurs, fremfor å sprøyte inn flere milliarder. Her er en rekke med Chevrolet Camaro avbildet på lageret til General Motors i Oshawa i Canada. Foto: Reuters

- La bilfabrikkene gå konk

Flertallet av amerikanerne mener at USAs myndighetene burde la General Motors og Chrysler gå konkurs i stedet for å bruke milliarder på å holde dem i live.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

76 prosent av de spurte synes at regjeringen i Washington burde la bilfabrikkene gå konkurs, ifølge meningsmålingen til CNN.

Regjeringen har pumpet inn milliarder av dollar i håp om å redde de to store kriserammede bilprodusentene, men president Barack Obama advarer dem om at står overfor konkurs om de ikke legger fram troverdige planer for hvordan de skal overleve.

Siden bilkrisen kom på forsidene i fjor, har andelen som frykter at en konkurs vil føre til en større krise i USA, sunket jevnt og trutt.

I desember trodde 66 prosent at bedriftene var for store til at regjeringen kunne la dem gå under, men i dag er andelen sunket til 47 prosent.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder