Foto:,

60.000 bileiere har talt: Her er de mest populære «eldre» bruktbilene

Hele 87 fem til syv år gamle bruktbiler vurdert

Skal du kjøpe fem til syv år gammel bruktbil er bileiernes
egen dom at Mercedes E-klasse, Audi A3 og Toyota Yaris er de beste kjøpene i sine klasser.

Øystein Larsen-Vonstett
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det går frem av den årlige Autoindex-undersøkelsen hvor mer enn 60.000 nordiske bileiere er spurt om hvor fornøyd de er med bilkjøpet sitt.

- Dette er en liste som er et godt utgangspunkt for noen som har lyst på en seks-syv år gammel bruktbil. Dette er kanskje i det segmentet der det selges flest bruktbiler, sier teknisk konsulent hos NAF, Dag Edvardsen.

Se listen over mer enn 87 vurderte bruktbilmodeller nederst i saken.

Bil og kjøreopplevelse vurdert

I undersøkelsen vi omtaler her, er svarene brutt ned på modellnivå, og gjelder selve bilen og kjøreopplevelsen.

For gammel bruktbil for deg? Her er de mest populære nyere bruktbilene.

Ifølge konsulentselskapet som utfører undersøkelsen, danske Loyalty Group, utgjør de norske svarene 22 prosent av den skandinaviske totalen. Hele 13.334 nordmenn har uttalt seg om hvor fornøyd de er med bilen sin.

Mye tysk i toppen

Mens bruktbilene vi er mest fornøyd med preges av mye tysk premium og japanske biler, er det mer fransk og noe italiensk i den andre enden.

Biladministrasjonsselskapet Autolease, som beregner vedlikeholdskostnader og verditap i VGs biltester, anbefaler utstyrsvarianten Active og manuelt gir for minst verditap. Likt verditap for diesel og bensin. Anbefaler metallic lakk.

Men bildet varierer. Et eksempel kan være Citroën. Mens deres modell C3 ender på nest siste plass i småbilklassen er flerbruksvarianten av samme bil, C3 Picasso, blant flerbruksbilene kjøperne er aller mest fornøyd med.

NAF: Vær spesielt nøye med sjekken

Ifølge NAFs tekniske konsulent, Dag Edvardsen, er det spesielt viktig, i dette segmentet med litt eldre biler viktig å få utført en tilstandskontroll på et verksted eller en NAF-stasjon for å være sikker på bilens tekniske stand før kjøpet gjøres.

- Vær også spesielt nøye når du sjekker bilene, både når du leter etter bilen og når du prøvekjører den.

Les hele VGs bruktbilskole her og få et maksimalt godt utgangspunkt for et godt bilkjøp.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder