NY: Mercedes-Benz GLC tar over for GLK når den nye modellen introduseres til høsten. Foto:,

Ny Mercedes-SUV avslørt: Totalforvandlet

SPIONBILDER: Ferske bilder viser en nærmest helt naken Mercedes-Benz GLC – tidligere kjent som GLK.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Artisten tidligere kjent som Merceds-Benz GLK kommer i helt ny utgave til høsten. Her ser du bilen nærmest uten kamuflasje.

Se flere bilder av Mercedes-SUV-en på BilNorge.no

Kommende GLC drar ikke overraskende med seg mye av designspråket til C-klassen.

Motorer og girkasser kjenner vi allerede herfra, slik som 1,8-liters-bensinen og den velkjente 2,1-liters-dieselen. Begge disse kommer i en rekke effektvarianter, og kronen på verket blir sannsynligvis en V6-er, hetende GLC 350.

Les også: Nye Renault Kadjar prøvekjørt

Hybrid-drømmen

Det er vel ikke helt utenkelig å forvente en AMG-modell heller – både GLA og GLE kan skilte med Affalterbach-utgaver, og når C-klassen donerer mye av chassiset, burde det ikke være lang vei fra C63 til GLC63?

For norske forhold er det derimot helt legitimt å drømme om en GLC 350e – som ladbar hybrid. Når C-klassen og GLE kan, hvorfor ikke GLC?

Utseendemessig blir nye GLC en langt mindre kantete bil enn den utgående GLK. Taket skråner mer enn på GLK, men den litt coupé-aktige sideprofilen hjelpes mer av vinduslinjen, som skråner omtrent som en forrige generasjons Honda CR-V.

Les også: Dette blir prisen på BMWs ladbare X5-hybrid

VESENSFORSKJELL: Her er dagens GLK, betydelig buttere enn etterfølgeren. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Coupé-utgave på vei

Akselavstand og sporvidde ser ut til å ha økt en del sammenlignet med GLK, og skal distansere bilen mer fra minste-SUV-en GLA. Det er uansett langt opp til GLE størrelsesmessig.

Innvendig forventer vi et interiør som tar med seg mange av elementene fra C-klassen, men tilpasset den noe mer høyreiste stillingen en GLC tross alt har. Kanskje inkluderer det noe flere oppbevaringsrom eller andre praktiske løsninger.

For dem som ikke er så opptatt av praktiske løsninger, kan kanskje kommende GLC Coupé være tingen. Bilen går rett i klinsj med BMW X4 – en biltype alle elsker å hate.

Nye Mercedes-Benz GLC er forventet å finne veien til forhandlerne utpå høsten en gang.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder