TO I EN: En av Norges mest populære familiebiler testes nå ut i en ny generasjon. På bildet er en tung kamuflert S-Max/Galaxy.

TO I EN: En av Norges mest populære familiebiler testes nå ut i en ny generasjon. På bildet er en tung kamuflert S-Max/Galaxy. Foto:Carparazzi/BilNorge.no,

Spionbilder: Aldrende flerbruks-Ford i ny generasjon

De har mye til felles, men den ene er vesentlig lengre enn den andre. Ford tester neste generasjon flerbruksbiler.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Selv om det ikke er lett å se ved første øyekast, så skjuler det seg to nye Ford-modeller under den tunge kamuflasjen – neste generasjon Galaxy og S-Max.

Se flere bilder hos BilNorge.no

Det er på høy tid med et generasjonsskifte – selv om dagens modeller fikk et ansiktstløft i 2010, har de vært på markedet siden 2006.

Tidligere var Galaxy samme bil som Volkswagen Sharan, med de to skilte lag da Ford-lanserte duoen S-Max og Galaxy i 2006.

Les også: BMW forbereder også bil for storfamiliene.

Ny design

Neste generasjon Galaxy får en design som bringer den a jour med nyere familiemedlemmer, som Mondeo og Focus. Den innebærer en markant grill og langstrakte lykter. Galaxy er det vi kan beskrive som en ekte syvseter, der også tredje seterad gir brukbar komfort for voksne.

Den andre bilen er neste generasjon S-Max. Trolig vil produksjonsbilen ha mye til felles med konseptet vi møtte i 2013, og selvsagt være avstemt med Fords siste designspråk.

Også her vil vi få se den Aston Martin-inspirerte grillen og store lykter. Selv om også S-Max kan leveres med syv seter, har den langt mer dynamiske kjøreegenskaper enn storebror Galaxy.

Les også: Tesla som skiller seg ut.

Bestselger

De to flerbruksbilene vil dele motorer med nye Mondeo, som etter et par års ventetid endelig kommer til Norge før årsskiftet. Det innebærer effektive bensin- og dieselmotorer med lavt utslipp.

Ford S-Max er Norges mest solgte flerbruksbil i sin klasse, med 476 solgte hittil i år. Bak følger Volkswagen Sharan, Volkswagen Multivan, Ford Galaxy, Fiat Freemont og Mercedes R-klasse, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Den offisielle lanseringen av S-Max Galaxy blir trolig lagt til Genève-utstillingen våren 2015.

Denne saken er levert av BilNorge.no

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder