5000 FIKK FEIL: Det er ikke sikkert dette skjer med din bil selv om du har fått et varsel i postkassen. Hele 5000 har nemlig fått feilaktig varsel om avskilting. Her blir en bil avskiltet etter at eieren hadde unnlatt å betale avgiften i 2002. Foto: Erlend Aas/SCANPIX

5.000 har fått feilaktig varsel om avskilting

Rundt 5.000 bileiere over hele landet har fått feilaktiv brev med varsel om avskilting, som følge av en systemfeil i forsikringsselskapet If.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det er en ulykksalig og uheldig sak som har bakgrunn i noe vi har gjort, sier informasjonsdirektør Jack Frostad i If forsikring til Dagbladet.

Som ledd i en opprydding i sine systemer, har forsikringsselskapet sendt opplysninger om utgåtte bilforsikringer til Statens vegvesen og Motorvognregisteret.

LES OGSÅ: Slik kan du unngå skilt-klipp

I veivesenets system har disse kundeforholdene blitt registrert som biler uten forsikring. Nå har bileierne fått brev med varsel om avskiltning, selv om de har skaffet seg ny forsikring.

Veivesenet sender ut rundt 3-4.000 varsler om avskilting hver måned, men i mai ble det sendt ut 8.000 slik varsler som følge av Ifs gjennomgang. Først fredag ble tabben oppdaget.

- Vi ble først klar over dette i går ettermiddag, mer enn en måned etter at aktiviteten ble satt i gang, sier Frostad.

Bileiere som har fått brev om avskilting, men som har bilforsikringen i orden, bes om å ta kontakt med sitt forsikringsselskap.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder