SVETTE-OPERASJON: Fra i dag starter Mesta og underleverandørene arbeidet med å skjerme bilene fra tjære som drypper ned fra trebruer når det er varmt. Foto: Statens vegvesen

Stopper tjæredryppingen fra E6-bruer - veiarbeid ut juni

(VG Nett) Fra i dag setter Mesta opp plater som skal beskytte bilene på E6 i Eidsvoll fra tjære som renner ned fra trebruene.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Når tempen stiger begynner det å dryppe tjære fra trebruene mellom Dal og Bogsrud i Eidsvoll på E6.

I fjor måtte Statens vegvesen betale over 250.000 kroner i erstatning til bilførere som fikk lakken ødelagt, ifølge Romerikes Blad.

Dryppet i pinsen

I tropevarmen i pinsen rant tjæra igjen, selv om veivesenet hadde lovt å sikre veien.

Ifølge Statens vegvesen var det entreprenøren Mesta som måtte bekoste arbeidet med å beskytte bilene. Ifølge Mesta var det oppdragsgiver og bru-eier Statens vegvesen som måtte ble opp.

Hvem som skal ta regningen er fortsatt ikke avgjort, men fra og med i dag - mandag - starter Mesta og leverandørene arbeidet med å montere plater på fire trebruer mellom Dal og Bogsrud.

Det opplyser kommunikasjonsrådgiver Einar Søberg i Statens vegvesen til VG Nett i en epost.

Arbeidene er ventet å pågå ut juni.

Innsnevring

- Arbeidene som gjøres skal forhindre at kreosot drypper ned på trafikanter som kjører på E6 under disse bruene. I forbindelse med arbeidene vil trafikken innsnevres forbi stedene der det pågår arbeider. Forbi arbeidssted vil også hastigheten på E6 bli satt ned til 50 kilometer i timen, opplyser Søberg.

Det er enighet mellom Statens vegvesen og Mesta om at kostnadsspørsmålet blir tatt opp senere, ettersom det er uenighet om hvem som skal betale.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder