Tony Hawk til VG: – Det er et eventyr

Kjendisfest på fire hjul

AKER BRYGGE (VG) Svindyre luksusbiler entret Oslo i kveld. Den norske hovedstaden er første stopp på veien fra Stockholm til Las Vegas.

 • Stine Løvmo Lie

Artikkelen er over fem år gammel

Gumball 3000 er et årlig billøp, og i år gikk turen for første gang innom Norge. 120 superbiler – mange med kjendiser bak rattet – har satt kursen mot Las Vegas, og striregnet stoppet ikke nysgjerrige nordmenn, som sto som sild i tønne på Aker Brygge for å få et glimt av bilfesten.

De første deltakerne ankom rundt klokken 19, men på grunn av store forsinkelser kom ikke det store inntoget før flere timer senere. Skateboardlegenden Tony Hawk var blant dem første som kom.

– Jeg droppet lunsj for å rekke tiden, sier amerikaneren med et smil.

Han har vært med i luksusracet mange år på rad.

– Det er et eventyr. Jeg har fått besøke mange steder jeg aldri ville ha besøkt, hvis det ikke hadde vært for Gumball, forklarer han VG.

47-åringen kjører en BMW i år.

– Sportsbilene er ikke så gode å kjøre etter mange timer. Jeg gikk for litt mer komfort i år, sier Hawk.

Tidligere feestylealpinist Jon Olsson fra Sverige stiller i verdens bredeste Audi RS 6 med nesten 1000 hestekrefter. Tre Porsche 918 Spyder i full Gumball 3000-krigsmaling er også med. Det sammen er en god miks bestående av blant annet Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini og McLaren.

Nå går turen til København og en svipptur innom Tyskland, før de setter kursen mot Amsterdam. Her blir biler og deltakere satt på fly til Reno i USA, hvor firehjulsfesten fortsetter. Deretter venter første San Francisco, så Los Angles og til slutt Las Vegas fredag 29. mai.

PS: Blant de aller siste som parkerte på Aker Brygge, var actionhelten Dolph Lundgren og TV-personlighet Triana Iglesias. Deres ferd mot «syndens by» blir dokumentert av Viasat og skal resultere i en TV-serie som skal sendes i hele Skandinavia.

Mer om

 1. Trafikk

Flere artikler

 1. Superbiler i luksusbilrace inntar Oslo

 2. Gumball 3000: Russer stoppet av UP i minst 158 km/t

 3. Pluss content

  Olav bruker 350.000 på hobbyen sin

 4. Pluss content

  Mads Østberg er nybakt og myk rallypappa – kona Beate: Farligere å være tilskuer enn sjåfør: Kona om Mads Østberg: – Han er fortsatt like tøff og modig

 5. Pluss content

  Carl (49) kombinerer lidenskap og investering: Dette er verdens dyreste biler

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder