AMOK FOR AMAROK: Knut Skretteberg, Edmund Skretteberg og Toivo Toivonen - her på lasteplanet til VW Amarok - er ikke i tvil: Pickupen de sitter på er den klart beste bilen. Foto: Frode Pedersen

Test av Volkswagen Amarok: Denne pickupen knuser konkurrentene

Sjelden har det vært enklere å utpeke en seierherre i en biltest. Den nye pickupen VW Amarok er i en egen liga sett i forhold til sine aldrende pickupkonkurrenter.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

VG og NAF har testet Norges tre mest solgte pickuper i fjor mot nykommeren fra Tyskland. Vi fikk med oss tre bilinteresserte Lier-karer; Kjell Skretteberg, sønnen Edmund og kameraten Toivo Toivonen, til å teste bilene.

Nye VW Amarok er på langt nær perfekt, men den er mye bedre enn konkurrentene.

Dette er det nærmeste du får en kjørefølelse og komfort tilsvarende en personbil. Som den eneste bilen i testen kommer Amarok med ESP (antiskrens) som standard på alle modeller.

Det er et must for at VG og NAF skal anbefale modellen.

Se store bilder fra testen her!

Foto: VG Design

Her er tester av konkurrentene:Mitsubishi L200: Grei, krever ratting.Toyota Hilux: Traust og svak.Isuzu D-Max: Umoderne, selger som hakka møkk.

Dieselklakking

Selv om du hører dieselklakking ved kraftig gasspådrag i den 163 hestekrefters store dieselmotoren, fremstår den som mer stillegående enn alle sine konkurrenter.

Varianten VG prøvekjørte var utstyrt med både manuell girkasse og setesett bak. Det gjør den ekstremt mye dyrere; 560 000 kroner koster herligheten, slik den står nå. I denne sammenligningen vurderer vi imidlertid bilene som varebil uten baksete.

VW har også den største plassen på planet. Den blir bare slått av Isuzu på maksimal nyttelast - og den trekker tilhenger omtrent like bra som arbeidshesten Isuzu.

Amarok kan leveres med et permanent firehjulssystem eller et med manuell innkobling. Forbruket er også klart best blant de testede bilene.

BEST: Til tross for at interiøret i den nye pickupen har fått det gamle VW-preget, er den i en klasse for seg i denne testen. Foto: Frode Hansen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder