LITT MINDRE: Men mye penger å spare på å velge en mindre stasjonsvogn. Vi har testet Peugeot 308, Opel Astra, Volkswagen Golf og Ford Focus Foto: Jan Petter Lynau

Spar opptil 70.000 på familiebilen

Stor test av budsjettstasjonsvogner

Du kan faktisk spare 60.000-70.000 kroner på å velge en av disse litt mindre stasjonsvognene. Best av alle er den nye Ford Focus.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

VG har sammen med NAF testet de litt mindre stasjonsvognvariantene Ford Focus, VW Golf, Opel Astra og Peugeot 308. De er faktisk blitt så store at det for mange kan være et alternativ til de tradisjonelle stasjonsvognene.

SE VIDEO FRA TESTEN!

** LES TEST AV OPEL ASTRA HER.** LES TEST AV FORD FOCUS HER.** LES TEST AV VW GOLF HER.** LES TEST AV PEUGEOT 308 HER.

Prisene ligger også 60.000-70.000 kroner under for de rimeligste dieselvariantene, sammenlignet med sine respektive storebrødre Ford Mondeo, VW Passat, Opel Insignia og Peugeot 508.

Det du ofrer er noe bagasjeromsplass og litt bakseteplass - så de egner seg nok best for to passasjerer bak.

- Dette er definitivt biler flere burde vurdere. Dette er mye penger å spare på disse variantene. Kjøremessig og plassmessig er det også blitt mye bedre, sier teknisk konsulent i NAF, Audun Bergerud.

LITT MINDRE: Bagasjerommene i kompaktklasse-stasjonsvognene er ikke så evldig mye mindre enn hos storebrødrene. Foto: Jan Petter Lynau

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder