KØGALSKAP: Slik så det ut da Statens vegvesen arbeidet på E6 ut av Oslo i fjor. Foto: NTB Scanpix

Fare for køkaos - i år igjen

Før helgen startet storstilt veiarbeid på E6 nordover ut av Oslo. Samtidig fyller buss-for-tog opp hovedfartsåren. Hørt det før, sier du?

  • Theis Roksvåg Pedersen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL


Her kommer en lite hyggelig nyhet til alle bilpendlere inn og ut av Oslo:

Norges hovedfartsåre, E6, opprustes ved Alnabru nordøst i hovedstaden. En bro over motorveien skal oppgraderes. Dermed innsnevres veien begge veier til to felt i hver kjøreretning. Abeidene varer frem til 26. august.

- Situasjonen er fullstendig uholdbar og uakseptabel, sa daværende samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa om at veiarbeidet og jernbanearbeidet falt samtidig, 27. juni i fjor.

Utsatt en uke

Den gang kom E6-oppgradering som lyn fra klar himmel både på NSB og Flytoget.

- I kjølvannet av fjoråret opprettet vi et koordineringsforum for alle trafikkaktører i og rundt Oslo, forklarer Håvard Vikheim i Statens vegvesen.

- Likevel ser dette ganske likt ut som fjoråret?

- Det største grepet vi har tatt i år er at vi utsetter arbeidet med en uke, for at det ikke skal sammenfalle med buss-for-tog-starten, opplyser Vikheim, som legger til at ukene vi nå er inne i er årets beste tidspunkt for E6-opprustning.

- Arbeidet må gjøres. Og når man driver med nødvendig oppgradering av en 60 år gammel bro på én av Norges mest trafikkerte veier, vil bilistene måtte beregne mer tid, fortsetter han.

Katrine Vevle Gjærum, leder i Romerike pendlerforening, er ikke særlig imponert over trafikketatenes felleskoordinering:

- Helt skandaløst

- Man kan ikke sette i gang to så store operasjoner på to så store hovedfartsårer samtidig. Det er jo uttalt at dette er siste sommer for opprustning både for Jernbaneverket og veivesenet på disse strekningene. Da kunne det kanskje gått an å utsette E6-arbeidet til neste sommer, spør hun.

Vevle Gjærum mener Statens vegvesen fremstår som arrogante.

- Helt skandaløst, er gjennomgangstonen fra våre medlemmer. Folk kommer seg jo ikke på jobb i tide.

Andre nestleder i transportkomiteen på Stortinget, Bård Hoksrud (Frp), formoder at veivesenet i det minste burde satt opprustningsstart til første hovedpulje av fellesferien i Oslo; neste helg.

- Jeg lurer på om de egentlig har vært ute i den virkelige verden. Dette skaper frustrasjon blant bilistene, og kan gi farlige situasjoner i trafikken, mener han.

Den ferske Sp-statsråden Marit Arnstad ønsker ikke å gi noen kommentar.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder