SMAK OG BEHAG: BMW X6 er en bil man elsker eller hater, men går det an å like denne spesialutgaven fra Laithauen? Foto: Produsent ,

Ja, dette er faktisk en BMW!

Det er delte meninger om BMW X6, men denne varianten av den som ble vist på Frankfurt-utstillingen, er det kanskje bare èn mening om.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bilen var gjemt vekk milevis fra der hvor det store publikum vandret, men likevel må det bemerkes at AG Excaliburs Gleb Shcheglov-designede Alligator-versjon av den store BMW-en, ble vist frem på årets Frankfurt-utstilling.

For meg vil den leve lenge som et eksempel på noe som kanskje ikke burde ha vært vist. Styggere blir det ikke – i mine øyne.

Gleb Shcheglov er en designer fra Litauen, der også dette firmaet som bygger disse tingene, Eistika, befinner seg.

Les: Lamborghinis åpne duo

Unikt portrett

Unge Gleb har en egen hjemmeside der det ligger tekster som tyder på at han har en viss filosofisk tilnærming til sitt arbeid: «Mine biler er skapt for å være et unikt portrett av dens bruker. En bil som blir en slags arkitektur som blir bygget på basis av en dekoding av vår kundes daglige liv, hans behov, hans drømmer og han oppfatninger …»

Han avslutter også heldigvis med at «Jeg er Gleb Shcheglov. Som sjefdesigner er det jeg personlig som tar alt ansvaret».

Se flere bilder på BilNorge.no

Mer, mer, mer

Nå er det imidlertid bare å slå fast at det vi har her er et karosseri-kit der bredden over forhjulene er økt med ti cm og bredden bak er økt med 15, og overhenget foran er 20 cm lenger og hvor han dessuten har økt høyden på karosseriplater både foran og bak med 10 cm.

Dessuten har han lagt på 24 x 9 tommers hjul for virkelig å fortelle at dette er stort.

Gikk du glipp av bilutstillingen i Frankfurt? Her finner du alt som er verdt å vite

Og så tegnet en ny front da ...

Men det skal disse folkene ha – de står for en bil som er ganske så spesiell sammenlignet med det meste annet som står på messen, og er ganske konformt.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder