LETT TERRENG: Mercedes tar opp konkurransen med Audi A6 Allroad og lanserer neste år E-Klasse All Terrain. Foto: Automedia / Bilnorge.no ,

Mercedes med ny type stasjonsvogn

Subaru og Volvo startet showet, så kom Audi, og etter hvert ganske mange flere. Nå vil også Mercedes ha en bit av kaka.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det dreier seg om lett modifiserte stasjonsvogner med firehjulsdrift, ekstra bakkeklaring og styling-elementer som skal gi et røft inntrykk.

Det var Subaru og Volvo som startet showet på slutten av forrige århundre med Legacy Outback og V70 XC, eller Cross Country eller XC70 som den også til tider het.

Audi lanserte sin første A6-baserte Allroad ved tusenårsskiftet, og har siden kommet med A4 Allroad. Og etter hvert har vi fått både Alltrack-varianter fra Volkswagen og Scout-utgaver fra Skoda, slik at tilbudet i dag er ganske omfattende.

Det er ikke lenger en forutsetning med firehjulsdrift for å høre til denne kategorien, men det er det jo heller ikke for å høre hjemme i SUV-segmentet.

Les også: Bentley fisker etter nye kunder

Følger etter

Nå vil også Mercedes inn i denne nisjen, først med nye E-klasse All Terrain som trolig lanseres i Paris til høsten.

Bildene avslører den ekstra bakkeklaringen – sannsynligvis får bilen avansert luftfjæring som A6 Allroad. I tillegg har den ekstra beskyttelse rundt skjermene og langs sidene, samt «skliplater» foran og bak.

Se flere bilder på BilNorge.no

Vinterbil

Firehjulsdrift blir standard, og du får neppe de minste motorene i kombinasjon med All Terrain-utgaven, i alle fall ikke i startfasen. En ny konkurrent som kommer på banen i løpet av året eller neste år, er Volvo V90 Cross Country.

Mercedes har avslørt at de også vil lansere en tilsvarende utgave av C-klasse, og den blir i så fall direkte konkurrent til Audi A4 Allroad og Volvo V60 Cross Country.

Disse modellene er gjerne mer praktiske og har vel så god fremkommelighet som SUV-er. I tillegg er de gjerne rimeligere enn en tilsvarende stor SUV.

Her er noen modeller du kan velge mellom (før Mercedes og Volvo lanserer sine nyheter):

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder