SUPER: Her er den nye Volvo XC90 i andre generasjon. Den er ikke sikker nok for svensk sikkerhetspoliti. FOTO: HANNE HATTREM/VG Foto:Hanne Hattrem,

Sveriges statsminister får ikke kjøre «svensk» super-SUV

Den svenske statsministeren, Stefan Löfven får ikke lov til å kjøre den nye «svenske» super-Suven Volvo XC90. Den er ikke sikker nok ifølge politiet.

  • Øystein Larsen-Vonstett
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge svensk TV4 har nemlig det svenske sikkerhetspolitiet Säpo avslått statsminister Stefan Löfvens ønske om å kjøre den nye Volvo XC90.

Det lar seg nemlig ikke gjøre å kombinere Volvo med den pansringen Säpo krever på denne type bil.

SVENSK STATSMINISTER: Stefan Löfven Foto:Terje Pedersen,NTB

– Som svensk statsminister vil jeg helst kjøre en svensk bil. Volvo har fantastiske biler. Selvsagt vil jeg helst kjøre Volvo, sier Stefan Löfven til TV4.

Volvo er eid av kinesiske Geely, men svenskene har fremdeles mye å si. XC90 blir blant annet skrudd sammen i Torslanda, utenfor Göteborg.

Les:Her er Obamas rullende bunker

Hittil har statsministeren primært brukt tyske biler som Audi og BMW. Disse oppfyller Säpos krav.

VG har prøvekjørt bilen og vi var imponert over hva svenskene har fått til.

Volvo vil nå sjekke om det lar seg gjøre å utvikle en pansret Volvo-klasse. Inntil denne er klar er den svenske statsministeren nødt til å greie seg med utenlandske konkurrenter.

Ekstrem: Skuddsikkert 11 millioners monster med dørmatter av haiskinn

– Å få frem en slik bil er en prosess og det arbeider vi med. Det er stor interesse for dette, også fra andre land. Så vi håper at statsministeren skal kunne kjøre Volvo i fremtiden, sier Volvos Europasjef, Anders Gustafsson.

– Audi er en veldig bra bil. Men det finnes ingenting som er like bra som å kjøre Volvo. Så jeg ser frem mot en endring, sier statsministeren til Svenska Dagbladet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder