PERSONTRANSPORT: Didi har parkert sin samkjøringstjeneste Hitch etter at en bruker ble voldtatt og drept. Her er et et illustrasjonsbilde av tjenesten, tatt i Bejjing i 2015. Mannen på bildet har ikke noe med hendelsene å gjøre. Foto: REUTERS/JASON LEE

Haiketjeneste suspendert etter voldtekt og drap på kvinne

En 20 år gammel kinesisk kvinne ble voldtatt og drept da hun benyttet den appbaserte samkjøringstjenesten.

Persontransportgiganten Didi har suspendert sin haiketjeneste etter at en kvinnelig passasjer ble voldtatt og drept av en sjåfør hun satt på med.

Det var fredag klokken 13 lokal tid at den 20 år gamle kvinnen satte seg inn i en av haiketjenesten Didi Hitchs biler i Wenzhou øst i Kina, skriver BBC.

Her skal han kvinnen, som foreløpig er identifisert som Zaho, ha blitt voldtatt og drept, ifølge Automotive News Europe. Zhao skal ifølge politiet ha satt seg inn i en «haikebil» ved ettiden fredag. Herfra skal hun ha sendt en beskjed til en venn i totiden, der hun ba om hjelp, før kontakten ble brutt, skriver Reuters.

Kinas «Uber»

les også

Viktig Uber-avklaring

Forbrytelsen er en av flere voldelige hendelser den siste tiden. I mai døde en 21 år gammel flyvertinne i en Didi Hitch-bil, en av transportgiganten Didis mange tjenester.

Didi Hitch er den del av Didi Chuxing, som ifølge egne beskrivelser er verdens ledende mobiltelefonbaserte transportplattform. Selskapet tilbyr ifølge eget utsagn en rekke appbaserte tjenester til 550 millioner brukere, deriblant samkjøring, og delingstjenester for biler og e-sykler.

Selskapets nettsider opplyser at de formidler 30 millioner dagsturer under transportparaplyen. Didi er også en betydelige «arbeidsgiver» gjennom den Uber-lignende transporttjenesten.

Selskapet er etablert i flere land, blant annet Mexici og Australia. de opplyser at de blant annet samarbeider med Uber, i tillegg til en rekke andre lignende tjenester.

Arrestert 27-åring

les også

Uber i trøbbel igjen i Oslo

Ifølge Reuters arresterte politiet en 27 år gammel fører klokken fire natt til lørdag. Han har tilstått voldtekt og drap på den 20 år gamle kvinnen, opplyser det lokale politiet. Etterforskningen pågår fortsatt. 27-åringen skal ikke ha noe kriminelt rulleblad, men Didi sier de har mottatt klager på denne sjåføren tidligere.

Didi har informert om at de vil suspendere haiketjenesten fra sin portefølje mandag morgen, at de nå vil gå grundig gjennom denne virksomheten. Ifølge Reuters har selskapet gjennom en offisiell uttalelse erkjent at hendelsen viser mangler med kundeserviceprosessene i haiketjenesten og at dette er en «for høy kostnad å betale». Selskapet skal også ha sparket både leder og nestleder.

Didi Chuxing er verdens største rederi etter antall turer, som etter hvert har fullført mer enn en milliard reiser de siste tre årene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder