GODT POLSTRET: Dette kan bli Volvos mest solgte modell neste år. Ifølge kinesiske medier skal den avdukes i løpet av våren. Foto: Automedia / BilNorge.no

Liten Volvo-SUV snart klar

Få produsenter kan skryte av en like moderne lineup som Volvo. Men de har enda mer på gang i årene fremover.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

XC90, S90, V90, V90 Cross Country er alle kommet på markedet i løpet av de siste par årene, og i Genève ble vi presentert for en ny generasjon XC60 – modellen som har vært Volvos største volumselger globalt de siste årene.

Modellen du ser på disse ferske spionbildene vil trolig ganske raskt utklasse XC60 når det kommer til volum.

Se datamanipulert illustrasjon og flere bilder på BilNorge.no

Svensk-kinesisk

Volvos helt nye ny bil, XC40, blir første modell ut i kompakt-serien som innen et par år skal erstatte den fem år gamle V40-familien.

Vi møtte de nye småbilene som konsepter da den nye CMA-plattformen ble presentert i Göteborg i fjor vår, plattformen som skal deles med kinesiske Lynk & Co.

Forresten er det ikke bare plattform det nye selskapet skal dele med Volvo – du kan lese mer om samarbeidet her.

Les også: Dette er en utstyrsbombe på veien

Snart på show?

Går det som kinesiske medier antyder, skal XC60 debutere på Shanghai Motor Show allerede i april, men den skal ikke være salgsklar før i 2018.

Volvo har et godt utvalg firesylindrede bensin- og dieselmotorer. De rimeligste modellene får tresylindrede motorer fra Volvos nye Kina-fabrikk, mens toppmodellen blir T5 med hybrid drivlinje.

Med XC40 får Volvo en utfordrer til populære modeller som Audi Q3 (71 hittil i år), BMW X1 (469 hittil) og Mercedes GLA (61).

Den blir en viktig modell på veien mot et årlig salgsmål på en million biler – opp fra 534.332 i 2016. Året før passerte de for første gang en halv million.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder