RUNDE TO: Toyota tilbakekaller flere biler for utbedring av kollisjonspute. Bildet er en illustrasjon. Foto:Reuters,

Toyota tilbakekaller 2,27 millioner biler med mulig airbagfeil

Gjelder over 9000 norske biler

En feil med kollisjonsputen i en rekke Toyota-modeller kan føre til brann.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det er nyhetsbyrået AFP som melder om tilbakekallingen på mikrobloggtjenesten Twitter.

Et 20-talls modeller skal være rammet, ifølge VästerviksTidningen.

Informasjonssjef i Toyota, Espen Olsen, bekrefter overfor VG at tilbakekallingen er en del av en innkallingskampanje som startet i 2013, der en rekke modeller ble innkalt. Denne tilbakekallingen rammet både Honda, Nissan og Mazda.

- Dette er en del av den samme saken. En feil på listene over involverte biler som var rammet, førte til at vi måtte gjennomføre en runde, sier Olsen.

I Norge gjelder innkalling 9246 biler av modellene Yaris, Avensis og Corolla. Utbedringen er forholdsvis enkel og er kostnadsfri for kunden. Aksjonen starter nå, opplyser Olsen. Feilen gjelder biler produsert fra år 2000 og senere.

Tok fyr

NTB melder at Toyota ifølge AFP har mottatt en klage fra en japansk kunde. Kundens passasjersete tok fyr på grunn av feilen. Selskapet understreker at de ikke har fått meldinger om alvorlige skader eller dødsfall som følge av feilen.

I april tilbakekalte Toyota 6,39 millioner biler på grunn av en rekke problemer. I mars inngikk selskapet et forlik på 7 milliarder norske kroner, etter å ha blitt saksøkt for pedaler som satte seg fast under kjøring.

Toyota tok i 2012 tronen tilbake som verdens største bilprodusent for første gang på to år, med et salg på 9.750.000 biler.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder