SPORTY OG PRAKTISK: Mercedes GLC Coupé blir et attraktivt alternativ for de som ønsker en praktisk bil med sportslige egenskaper. Slik tror spionfotografene bilen vil komme til å se ut, basert på bilder av den kamuflerte modellen.  (Datamanipulasjon)

SPORTY OG PRAKTISK: Mercedes GLC Coupé blir et attraktivt alternativ for de som ønsker en praktisk bil med sportslige egenskaper. Slik tror spionfotografene bilen vil komme til å se ut, basert på bilder av den kamuflerte modellen. (Datamanipulasjon) Foto: Carparazzi / BilNorge.no ,

Spionbilder: Enda en ny SUV fra Mercedes

Nye Mercedes GLC har så vidt rukket å komme på markedet, men snart får den en sporty bror.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

GLC er siste tilskudd i Mercedes’ SUV-familie og erstatter den utgående GLK.

Mercedes er i ferd med å innføre ny navnestrategi på hele SUV-familien, og da GLE i sommer ble presentert som erstatning for ML, var første modell ut i familien GLE Coupé.

Les også: Litt ny Forester til Tokyo

Familielikhet

Og det er liten tvil mellom slektskapet – når GLC Coupé lanseres neste år, har den svært mye til felles med storebror. Ikke bare når det gjelder utseende – nye GLC og GLC Coupé er nesten identisk med første generasjon ML i størrelse.

Den er heller ikke ulik konseptbilen vi møtte i vår.

Det er heller ingen tvil om hvilken bil som blir hovedkonkurrent til den nye Mercedes-modellen – det er BMW X4 som leveres i en rekke utførelser opp til den heftige X4 M40i med rekkesekser på 360 hestekrefter.

Se flere bilder på BilNorge.no

Blir sterkere

For å møte denne, vil nok Mercedes fristes til å legge sin treliters bi-turbo sekser med 367 hester under panseret på GLC Coupé, selv om den vanlige GLC foreløpig bare leveres med mer moderate motoriseringer som GLC 250, GLC 220d og GLC 250d.

Og det går neppe lang tid før også spesialistene hos AMG kommer opp en enda heftigere utgave.

Men modellen vi er mest spent på er GLC 350 e, en ladbar hybrid som kommer på markedet neste år og som kan få en svært attraktiv pris i det norske avgiftssystemet. Om den drivlinjen også finne veien til GLC Coupé, er foreløpig et åpent spørsmål.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder