DELER PLATTFORM: Nye Mercedes E-klasse deler plattform med den mindre C-klasse. Her er E-klassen med mindre maskering enn på tidligere spionbilder. Foto: Carparazzi/BilNorge.no ,

Nesten avkledd Mercedes

Mercedes er litt mer uvørne med maskeringen nå som lanseringen av neste generasjon E-Klasse nærmer seg.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bilen skal vises våren 2016, så det betyr trolig verdenslansering i Detroit i januar mens europeiske kunder får se den første gang på Genève-utstillingen i mars.

Det er sannsynlig at sedanen dukker opp først og at stasjonsvognen følger noen måneder senere.

På samme måte som C-Klasse har mye til felles med S-Klasse når det kommer til design og teknologi, vil det samme gjelde for E-Klasse som til også deler plattform med sin lillebror.

Se flere bilder på BilNorge.no

Større og lettere

Med dagens fleksible og lette plattformer betyr det at den kan vokse uten å bli tyngre.

Man forventer en litt strukket akselavstand som gir et mer fleksibelt og rommelig interiør – intet handikap for en bil som er meget populær som taxi i store deler av Europa.

E-Klasse vil som i dag bli levert i fire karosseriformer, som sedan, stasjonsvogn, coupé og kabriolet. Men det stopper ikke der – den er også grunnlag for CLS-modellene, både firedørs coupé og Shooting Brake-versjonen.

Søk i over 3000 tester fra Bladet BIL

NYTT BLIKKFANG: To skjermer på 12,3 tommer hver seg er det hovedsentralen i den nye "dashen" til "mærsjen". Nyheter i rattet er berøringskontrollknapper, overflaten er som på en smarttelefon. Føreren skal kunne styre infotainment-skjermen fra rattet, uten å ta hendene fra det. Foto: PRODUSENT ,

Mindre og mer effektive

De fleste motorene blir firesylindrede og toppmodellen får en fireliters V8, men det ryktes også at Mercedes kan komme tilbake med rekkeseksere.

Hva som er helt sikkert er at det vil komme minst én hybrid drivlinje i neste E-Klasse – muligens i kombinasjon med en tresylindret motor. BMW har jo allerede en slik kombinasjon i både sportsbilen i8 og i nye 225xe Active Tourer.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder