FAMILIERACER: Mercedes-AMG E 63 er et av de heftigste alternativene for den som trenger en romslig familiebil. Den kommer også som stasjonsvogn.

FAMILIERACER: Mercedes-AMG E 63 er et av de heftigste alternativene for den som trenger en romslig familiebil. Den kommer også som stasjonsvogn. Foto: Automedia / BilNorge.no ,

Mercedes klargjør hot E-Klasse

Nye Mercedes E-Klasse er klar for norsk lansering i mai, men de kraftige AMG-versjonene er det foreløpig ikke klare signaler om. Her avslører vi en del detaljer.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Testing foregår under alle slags klima, noe vi ser eksempler på gjennom disse bildene fra så vidt forskjellige omgivelser som Lappland og Spania.

Mens vi tradisjonelt har fått AMG-modellene omtrent samtidig som de mer moderate utgavene, skjer ikke det med nye Mercedes E-Klasse. Skal du ha en AMG-utgave må du sannsynligvis vente helt til 2017.

Se flere bilder på BilNorge.no

Muskler

Men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves. Under panseret i Mercedes-AMG E63 vil vi finne en 4,0-liters bi-turbo V8, men trolig med enda mer effekt enn de 510 hestene som tilbys i Mercedes-AMG GTS og C63 S.

Vår kilde forventer at en vanlig Mercedes-AMG E63 kan få så mye som 550 hestekrefter, og S-utgaven må selvsagt toppe dette. AMG-sjef Tobias Moers har nemlig avslørt at V8-en har vesentlig mer potensial enn det som hentes ut i dag.

Se nesten avkledd E-Klasse stasjonsvogn

To kan bli tre

Det vil også komme en AMG E-Klasse med firehjulsdrift, men om det kun gjelder V6-utgaven er foreløpig uklart. Med kombinasjonen 367 hk, et dreiemoment på 520 Newtonmeter og 4Matic er jo denne uansett et spenstig alternativ.

AMG-utgavene kommer som tidligere i både sedan og stasjonsvogn, men for første gang spekuleres det også i en tredje variant - E63 Coupé.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder