PÅ UTSTILLING: Røkke får kjøre denne bilen som eneste nordmann. Dette eksemplaret er utstilt på et autoshow i Detroit i fjor. Foto: Carlos Osorio Ap

Røkke slo kloa i monsterbil

Den norske milliardæren havner i svært eksklusivt selskap med sin nye Ford GT.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

FORNØYD EIER: Kjell Inge Røkke, her fra en pressekonferanse i 2009. Foto: Frode Hansen VG

Hele 6506 mennesker ønsket seg et eksemplar av supersportsbilen Ford GT. Da ble det naturligvis kamp om de 500 eksemplarene som er produsert.

Som eneste person i hele Norge har milliardæren Kjell Inge Røkke sikret seg et eksemplar, skriver Finansavisen.

Les også: Røkke kjøpte samme elbil som Stordalen

Sportsbilen har solide 600 hestekrefter og en startpris på 4,7 millioner kroner, ifølge avisen. Forden er opprinnelig en modell fra 1960-tallet, men den har fått en full overhaling og de 500 eksemplarene er relansert proppfulle av moderne teknologi.

Les også: Drømmebilene som forsvant

Den opprinnelige versjonen av Ford GT ble legendarisk da den kjørte inn på første-, andre- og tredjeplass i det kjente 24-timersløpet Le Mans i Frankrike. I år, 50 år senere, gjenskapte Ford nesten bragden, og Røkkes nye bil tok første-, andre- og fjerdeplass, skriver produsenten på sine nettsider.

I 1971 kom Hollywood-filmen basert på racet, og det var denne som gjorde at den fornøyde norske eneeieren fikk øynene opp for bilen:

– Jeg har hatt et forhold til bilen siden jeg så filmen Le Mans med Steve McQueen i Molde i 1971, og synes det er veldig hyggelig at jeg nå får muligheten til å kjøpe en slik unik bil, sier Røkke til Finansavisen via sin pressetalsmann Rolf Nereng.

Forutsetningene for å få kjøpe bilen er at den skal brukes, opplyser Ford Norge til Finansavisen, og Røkke understreker overfor avisen at sportsbilen ikke kommer til å samle støv i garasjen hans:

– Selvfølgelig skal den brukes og høres.

Les også: Her er formuetoppenes millionglis

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder