SKAL GI JERNET: Tesla sier de skal jobbe maks med å få byttet motorer og sender ekstra personell til Norge. Bildet er fra Tesla-fabrikken i Fremont i San Francisco Bay i California under prøveproduksjonen av Model S i 2011. Foto:,

Skal være ferdig reparert i løpet av en måned: Rundt 1100 Tesla Model S rammet av motorproblemet

Tesla har identifisert produksjonsvinduet der det var
for lite fett på drivakselen samtidig som det ble produsert en stor gruppe biler for Norge.

Artikkelen er over fem år gammel

Det gjelder cirka 1100 biler av Performance-variantene, skriver Tesla i sin kommentar til motorhavarier og rare lyder i prestisjemodellen Modell S. I forrige uke ble det kjent at Tesla har store motorproblemer i Norge, der flere eiere har måttet bytte motor opptil flere ganger.

Det er registrert i alt 5589 Model S i Norge, siden bilen kom i 2013.

VG ga sekser på terningen og beskrev bilen Model S som bilen som snur opp ned på «alt».Les testen her.

Høyt dreiemoment

De råsterke Performance-bilene har 422 hestekrefter og koster fra 595.000 til 679.000 kroner. Kraftoverføringen skal tåle et svært høyt dreiemoment, på 600 newtonmeter, mot 400 newtonmeter på de andre modellene.

«I Performance-modellene, som har et mye høyere maksimalt dreiemoment, er det fare for at koblingen mellom motor og girkasse slites ut for tidlig dersom utilstrekkelig smørefett ble brukt under produksjonen», skriver Tesla i skrivet.

Dette har rammet cirka 1100 biler, opplyser Tesla nå. Omtrent 1 prosent har opplevd forstadier til utslitt kobling, ifølge Tesla.

Den California-baserte elbilprodusenten opplyser at de ikke vil tilbakekalle bilene, men sier de har jobbet hardt for å finne årsaken og en løsning. Hovedtiltaket er å prioritere produksjon av nye drivlinjer som skal flys rett til Norge så snart som mulig.

«I tillegg utvider vi arbeidsstokken med serviceteknikere i Norge, som skal jobbe maksimalt med overtid». Dette bør resultere i at alle biler som er i faresonen blir reparert innen en måned, skriver Tesla.

Her er de beste elbilgarantiene. Les mer på VG+

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder