SVENSKE TESTERE: VG fikk hjelp av fire innflyttede svensker til å teste de svenske premiumbilene. Her er Sanna Kjelner (til høyre), Gabrielle Zettermark og Niklas Johansson i full gang med vurderingen. Foto: Jan Petter Lynau

Superduell mellom svenske nykommere: Nye Saab 9-5 hakket bedre enn Volvo S80

Er det mulig å teste den svenske folkesjela? I hvert fall når er på fire hjul!

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Dette burde strengt tatt kalles en kinesisk nederlandsk superduell. Volvo er eid av kinesiske Geely mens Saab ble reddet av nederlandske penger fra Spyker.

Begge bilene lages imidlertid i en viss utstrekning i Sverige og vil vel for de aller fleste nordmenn være svenske merker.

SE HVORFOR SAAB VINNER DUELLEN!

HVA SYNES DU OM VOLVO-DESIGNEN? LES TESTEN OG STEM HER!

Miljøteknologi

9-5 er bilen som skal redde Saab. Det står egentlig ikke på bilen om de skal greie dette. Den funker som bare av det. Problemet er den økonomiske usikkerheten rundt dette valget, og noe gammel miljøteknologi på motoren.

Vi tok med fire svensker for å finne ut hvilke av bilene som er best:

- Dette er den første Saaben jeg har kjørt som jeg virkelig kunne tenke meg å eie, sier svenske Niklas Johansson, daglig leder i den Svenska Föreningen.

Sammen med svenskene Felix Gyllenstedt, Sanna Kjelner og Gabrielle Zettermark har han også vurdert de to bilene.

VG og NAFs testteam mener også den nye Saaben, med knappest mulig margin, er et bedre kjøp enn Volvo S80. Ingen av bilene er imidlertid helt optimale.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder