TREKKER: Nye Kia Sportage er en bil som drar seg godt frem. Firehjulstrekket gjør at den holder seg stabilt og fint på veien. Foto: Jan Petter Lynau

TREKKER: Nye Kia Sportage er en bil som drar seg godt frem. Firehjulstrekket gjør at den holder seg stabilt og fint på veien. Foto: Jan Petter Lynau

Test av Kia Sportage: Trendy - men dårlig sikt

Tredje generasjon Kia Sportage er Kias mest vellykkede design noensinne. Økonomisk er den et pangkjøp. Men sikten fra førerplass er farlig dårlig.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Vi mener det kan være en sikkerhetsrisiko når du som fører ikke har god nok sikt til siden og fremover.

I nye Kia Sportage skygger etter vår mening A-stolpene, karosseristolpene mellom frontrute og sidevinduene, sammen med store speilhus så mye for sikten til fører at de kan skjule fotgjengere. Også tykke C-stolper mellom bakrute og sidevinduer reduserer sikten bakover ved rygging.

Det er VG og NAF testteams erfaring, etter å ha prøvekjørt den helt nye modellen over to uker i vanlig bruk.

- Spesielt ved bykjøring der det er mange fotgjengere og i kryss og rundkjøringer, merker man at sikten er dårlig. Man må sitte og bøye seg frem og tilbake for å se rundt stolpen og for å forsikre seg om at det ikke er noen fotgjengere der. Vi har sett nye biler med langt bedre konstruksjoner av A-stolpen, sier teknisk konsulent Audun Bergerud i NAF Testteam.

Les: Her er bilene med best sikt.

SE FLERE BILDER FRA TESTEN HER!

Artikkelen fortsetter under tabellen.

Foto: VG Design

En klassereise

Europas ledende bilorganisasjon, tyske ADAC, mener A-stolpene på nye biler som stjeler så mye av førerens synsfelt kan være skyld i ulykker og påkjørsler.

Når det er sagt, nye Kia Sportage er nylig testet i Euro NCAP, og A-stolpene fikk en svært lav inntrenging i kupeen ved frontkollisjon i 64 km/t, med kun to millimeter. Så konstruksjonen har absolutt sin funksjon.

Designen en liten klassereise fra utgående modell, med nærmest eksklusive trekk som frontlykter med LED-stripe, og med markert utvendig linjeføring.

Men de som har sittet i en tidligere versjon av Sportage, vil merke at den nye denne modellen også har steget i gradene på interiørsiden. Materialkvaliteten er bedre enn før, og det er høyere opplevd kvalitet i førermiljøet.

PS! Vi har også kjørt Eco-modellen med tohjulstrekk og 115-hesters dieselmotor. Fremkommeligheten og stabiliteten på glattføre er betraktelig redusert.

HER FINNER DU ALLE VÅRE BILTESTER.

Foto: VG Design

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder