KØKAOS: Veiarbeid ved Furuset nord for Oslo har ført til store køproblemer denne uken. Under ferieutfarten fredag var det en av de første plassene det begynte å tetne seg til. Dette bildet er tatt tirsdag 28. juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Avblåser dagens feriekø-kaos på Østlandet

HORTEN/OSLO (VG Nett) Trafikken har begynt å tette seg til for alvor rundt utfartsveiene fra Oslo.

  • Arild Færaas
  • Martin Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Rundt klokka 13 startet køene å tette seg til rundt Oslo. Men bare et par timer senere fløt trafikken igjen som normalt.

- Vi ventet mye trafikk fredag ettermiddag, men status er at det er helt vanlig fredagstrafikk, sier Trude Lindstad ved Vegtrafikksentralen til NTB.

VG Nett snakket med Vegtrafikksentralen rett før klokka 14. Da fortalte trafikkoperatør John Slinning at det har begynt å tette seg til rundt Oslo.

Han forteller hvor det har begynt å bli kø:

- E6 nordgående fra Oslo ved Alnabru/Furuset er det saktegående kø der det er veiarbeid. Også ved Bryn senter på E6 går det sakte. Der har det vært en trafikkulykke. Og på Moskogen på E6, på grensa mellom Hedmark og Akershus, har en trailer med motorhaveri ført til lange køer i området.

LES OGSÅ: Slipp kø og sjekk hvor UP står i sommer

Økende antall biler

Slinning fortalte da at det ble stadig flere biler på veiene.

- Det er også tidvis sakte trafikk på E18 mellom Lysaker og Sandvika, sørover på Mosseveien, og vi har også fått melding om at det er tiltetting på E18 mellom Drammen og Tønsberg.

Fra Vestlandet, Midt-Norge og i Nord-Norge er det ikke kommet meldinger om betydelige trafikkproblemer.

- Ikke flere biler enn vanlig

Mandag var første dag av norgeshistoriens største togstans. Trafikken til og fra Oslo S er stengt fram til 8. august på grunn av oppgraderingsarbeid.

Det førte til køkaos i starten av uken.

- Det er ikke nødvendigvis flere biler enn en vanlig fredag. Men det at Oslofjordtunnellen samt Oslo S er stengt, og at det er veiarbeid på E6 har stor innvirkning, fortsetter Slinning.

KLEPPA OM KØKRANGEL: - Uholdbart og uakseptabelt

- Hold deg unna Horten

DIRIGERER: Reidar Jørgensen i en rundkjøring i Horten sentrum. Bak ham er det mye trafikk av biler som skal til Moss med Bastøferja. Foto: Alf Øystein Støtvig


Horten-Moss-ferja er ekstra belastet ettersom Oslofjordtunnellen er stengt. Ifølge Vegtrafikksentralen er det omtrent en times ventetid på å å ta ferja.

Reidar Jørgensen, sjefsingeniør i Statens Vegvesen oppfordrer folk til å holde seg unna Horten sentrum med bil fram til klokka 18.

- Men vi er usikre på hvordan det vil bli i helgen. Men da vil det bli mindre tungtransport, sier Jørgensen til VG Nett.

VGs reporter på stedet melder at politi står og dirigerer biler manuelt for å få ferjetrafikken avviklet mest mulig effektivt.

LES OGSÅ: Full krangel mellom NSB og Statens Vegvesen etter køkaoset

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder