TRE I ETT: Hyundai lanserer en ny modell med tre alternative drivlinjer – hybrid, ladbar hybrid og elektrisk. Foto: Produsent ,

Nå prøver Hyundai på noe helt nytt

Hyundai har sluppet en første skisse av det de mener er en revolusjonerende bil som skal debutere i Korea på nyåret.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Igjen prøver den koreanske produsenten på noe helt nytt.

Vi visste at Hyundai arbeidet med en ny hybridmodell, og vi har omtalt den som en konkurrent til Toyota Prius. Men vi visste ikke at Hyundai hadde flere tanker i hodet samtidig, slik de nå avslører.

Elektrifisert

Bilen, som får betegnelse Ioniq, kan nemlig leveres med tre alternative drivlinjer – som vanlig hybrid, som plugin hybrid eller som ren elbil. Noe slikt har vi ikke vært borti tidligere.

Ioniq er basert på en helt ny plattform, og chassiset er satt opp for å gi god respons og handling med alle de tre drivlinjene.

Se flere bilder på BilNorge.no

Som elbil er Ioniq utstyrt med en høykapasitets Li-ion batteripakke som skal gi stor rekkevidde – foreløpig ingen detaljer om hvor lang.

Plug-in versjonen kombinerer en effektiv bensinmotor med en batteripakke som lades fra strømnettet, mens hybridutgaven (uten stikkontakt) bruker bensinmotoren og bremseenergi til å lade batteriene.

Les også: Plan for flere hydrogenstasjoner

Snart på plass

Foreløpig er det sparsomt med tekniske detaljer, men vi får vite mer når Ioniq debuterer i Korea i januar. Så følger Europa-premiere på Genève-utstillingen i mars og USA-debut på New York Auto Show i påsken.

Dette blir den første elbil fra Hyundai, men de viste en plugin hybrid Sonata i januar, og har jo allerede ix35 Fuel Cell som handelsvare, så det burde ikke overraske at de nok en gang er først ute med noe nytt.

Mens vi tidligere har vist bilder av bilen under test i kalde strøk, ser vi her bilder tatt under en helt annen type klima. Vi tar det som indikasjon på at bilen også skal tilpasses forskjellige preferanser med hensyn til kjøreegenskaper.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder