Top Secret Toyota

HEMMELIG: Selv om Toyota gjør sitt beste for å skjule bilen på en hemmelig testbane, kan vi nå avsløre flere detaljer om neste generasjon Prius. Foto:Carparazzi / BilNorge.no,

Se spionbildene av en helt ny Toyota

På tross av dårlig teknisk kvalitet, velger vi å publisere disse bildene. De viser nemlig en bil Toyota ikke vil at du skal se på lenge.

Artikkelen er over fem år gammel

Det er neste generasjon Prius våre venner hos Carparazzi har fått knipset de første bildene av. Bildene er tatt under banetesting på et lukket område – derfor den dårlige tekniske kvaliteten.

Dagens Prius kom på markedet i 2009, så det er på tide med en ny modell om Toyota skal løfte salget opp mot gamle høyder.

I toppåret 2012 ble det ifølge OFV registrert 2248 nye Prius. I fjor stupte det norske Prius-salget med 43 prosent, og hittil i år er nedgangen ifølge OFV på 10 prosent. Men det betyr ikke at Toyotas hybridsalg har stupt tilsvarende – Auris og Yaris har overtatt mye av dette.

Se: Renaults nye prestisje-modell

Avleggere

Prius Plug-in Hybrid som ble lansert i 2011 ble aldri noen suksess grunnet for kort elektrisk rekkevidde (ca. 20 km) og for stiv pris (+ ca. 50.000) sammenlignet med den ordinære modellen.

Prius +Seven som ble lansert i 2012 er populær for storfamilier og som taxi takket være muligheten for syv seter.

Fjerde generasjon Prius debuterer sannsynligvis i løpet av høsten / vinteren, enten på bilutstillingen i Tokyo i slutten av oktober eller i Detroit i januar.

Vi kan forvente flere forbedringer sammenlignet med dagens modell.

Se flere bilder på BilNorge.no

Ny plattform

Neste Prius skal bygges på en ny fleksibel plattform som etter hvert blir å finne under en rekke nye Toyota-modeller. Det betyr lavere vekt og mer plass i interiøret.

Redusert vekt i kombinasjon med optimalisert aerodynamikk og en mer effektiv bensinmotor skal sørge for å redusere forbruket med rundt ti prosent.

Sannsynligvis får volummodellene fortsatt konvensjonelle nikkel-metallhydrid batterier, ikke Li-ion som flere nyere plug-in hybrider benytter, og som sørger for redusert vekt og økt rekkevidde.

Les også: Ekstrem villkatt

Mindre sedat

Våre kilder hevder også at fjerde generasjon Prius får mer sportslige kjøreegenskaper enn dagens modell. Toppsjef Akio Toyoda har beordret sine medarbeidere om å gjøre nye modeller mer spennende enn hva tilfellet har vært hos Toyota de senere årene.

Det spekuleres også i en utgave med elektrisk firehjulsdrift, noe som ville passe bra for vårt nordiske klima.

Når andre generasjon Prius Plug-in lanseres er det et must at den får vesentlig bedre elektrisk rekkevidde enn dagens modell – minst 50 kilometer som flere europeere i dag kan oppvise.

De første bildene indikerer at den kommende modellen får en mer sedan-aktig form, men designen blir trolig sterkt influert av brenselcellebilen Mirai og andre nyere Toyota-modeller.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Flere artikler

 1. Vil skjerpe avgiften for «lure-hybridene»

 2. Sjekk de nye bilavgiftene: Avgiftssmell for Norges mest solgte SUV

 3. Her er nye Toyota Prius

 4. Pluss content

  Ny ladehybrid med markedets lengste el-rekkevidde

 5. Pluss content

  Test av Toyota RAV4 ladehybrid: Ny sjef i klassen!

Fra andre aviser

 1. Ladbar Prius med solceller på taket

  Fædrelandsvennen
 2. Stiligere, billigere og mer miljøvennlig

  Fædrelandsvennen
 3. Hybrid-veteranen får firehjulstrekk

  Fædrelandsvennen
 4. – Regjeringen velger vinnerne

  Fædrelandsvennen
 5. Dette bør du vite hvis du skal kjøpe en ladbar hybrid

  Bergens Tidende
 6. Denne bilen har solcellepanel på taket

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no