ELEKTRISK: De første åtte Think ruller allerede i Amsterdams gater. Foto:Think

Kan bli Thinks redning

Nederland kjøper 500 elbiler

(VG Nett)En ordre på 500 Thinkbiler kan bli den norske elbilprodusentens redning. De første åtte bilene ruller allerede i Amsterdam.

Martin Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Europeiske miljøprogram på mange millioner euro som sprøytes inn for at stat og kommuner skal kjøre nullutslippsbiler, kan bety mye. Norske Think er fortsatt under administrasjon og venter på investorer for å starte opp igjen sin virkelige bilproduksjon.

Det nederlandske ElmoNet har signert en avtale om 500 Think, men i øyeblikket går produksjonen på absolutt lavgir.

Les:Think klar for å flytte til Sverige.

Les også:Think satt under offentlig administrasjon

Kan gi ny tro

- De eneste bilene som kan leveres nå er biler som var påbegynt før produksjonen stanset og som sluttføres nå, sier informasjonssjef Katinka von der Lippe i Think til VG nett.
Salgsdirektør Richard Waitz i Think sier den nederlandske avtalen er kjempeviktig, og han håper den kan utløse investorers tro på den norske elbilen.

- I Nederland, Danmark, Østerrike og Spania er tilsvarende program i gang og samlet sett er det mange titalls millioner euro som sprøytes inn som subsidier for at statlige og kommunale virksomheter skal kjøpe og kjøre miljøvennlig.

400 på venteliste

- Think kan levere 150 biler i løpet av mars og april, men vi har 400 norske kunder på venteliste som vi må prioritere før vi forhåpentligvis kan sette fart i produksjonen av de nederlandske bilene etter sommeren, sier Waitz.

Think må ha på plass arbeidskapital for igjen å oppta produksjonen for fullt, og det har vist seg å være vanskelig å reise slik kapital med den tilstanden finansmarkedet er i for tiden.

«Skal du kjøpe helt ny elbil idag er nok nye Think det eneste fornuftige alternativet. Bilen har faktisk helt grei rekkevidde, iallefall så lenge du holder deg unna langkjøring. Det går faktisk to thinker som drosjer i Trondheim!»Leserne diskuterer elbil, bli med du også.

Full rulle i august ?

Det nederlandske programmet for miljøbiler gir 10 millioner euro som støtte til inntil 2000 elbiler.

- Vi har nå avtale med 16 verkseder i Nederland og bør kunne levere en god andel i dette programmet hvis vi bare får i gang produksjonen, sier Waitz. Han er optimistisk på vegne av fremtiden med flere tilsvarende program i mange europeiske land, og håper at samlebåndet hos Think ruller for fullt i august eller september igjen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder