HØYERE: Nå ser det ut til at Toyota er i ferd med å utvikle en Auris crossover. Bilen har blant annet høyere bakkeklaring og mer markante støtfangere.

HØYERE: Nå ser det ut til at Toyota er i ferd med å utvikle en Auris crossover. Bilen har blant annet høyere bakkeklaring og mer markante støtfangere. Foto:Carparazzi/BilNorge.no,

Spionbilder avslører: Toyota heiser Auris

Med unntak av Subaru er det primært de europeiske produsentene, anført av VW-gruppen, som har ynglet cross-modeller. Nå ser de ut til at Toyota har noe på gang.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bilen på bildene kan ved første øyekast se ut som en vanlig Auris pakket i tung kamuflasje, og det er ikke noe dårlig tips. Prototypen er basert på en Auris, men titter du nærmere etter vil du oppdage en del forskjeller:

Mest synlig er den økte bakkeklaringen, men man kan også se at støtfangerne er mer markante enn på den ordinære Aurisen, typiske elementer for wannabe-offroadere.

Hadde den tilhørt Volkswagen-familien hadde den fått tilnavnet Cross, men Toyota må nok finne på noe annet. De har jo ingen modeller i nisjen der biler med tilnavn som Allroad, Alltrack, Outback, Scout og XC råder grunnen.

Les: Outlander tilbake som varebil.

SE FLERE BILDER PÅ BILNORGE.NO

Ikke firehjulsdrift

Vi kan slå fast at bilen, om den kommer på markedet, ikke får firehjulsdrift. Det er umulig slik Auris er konstruert for å gi plass til hybrid drivlinje og batterier.

Trolig vil de vanlige Auris-motorene finne veien også til denne modellen, og det er heller ikke usannsynlig at den dukker opp som stasjonsvogn.

Auris er Toyotas suverent mest solgte modell i Norge, og tall fra OFV viser at den ligger som nummer tre på registreringsstatistikken etter en suveren Golf og Norges-fenomenet Tesla, og noen få biler foran et annet Norges-fenomen, Nissan Leaf.

Den store majoriteten av de norske bilene er hybride, og Auris har i stor grad tatt over for Prius.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder