OVERTENT: En Tata Nano tok fyr i forstedene til Mumbai nylig. Bilen var pyntet med seremonielle blomsterkranser og tilhørte dataingeniøren Satish Sawant. Bilen antente på vei hjem fra forhandleren. Sawant rakk bare såvidt å få ut kona, den fem år gamle sønnen og seg selv før bilen var overtent. Bilen ble kjørt av en sjåfør. Foto: AFP

Verdens billigste bil selvantente igjen

I fjor brant det 3.479 biler i Norge

(VG Nett) To utgaver av Tata Nano har tilsynelatende selvantent i India den siste måneden.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Bilen som skal firehjulsmotorisere den indiske befolkningen - Tata Nano til 2.500 dollar (nærmere 15.000 kroner) - kom på markedet i India i juli i fjor, og har solgt over all forventning.

Nå er imidlertid to utgaver av billigbilen blitt slukt av flammene, skriverInsideLine.

En Nano sto nylig i lys lue i Gujarat, etter at en brann trolig startet nær motorrommet. Bilen var eid av produsenten Tata Motors, og det er ikke funnet tekniske feil ved bilen, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

For en måneds tid siden tok en annen Nano fyr i Mumbai, da bileieren og hans familie var på vei hjem fra forhandleren i sin nye bil. Bilen brant fullstendig opp.

Se bilbrannen på YouTube her.

- Ingen feil

Meldingene om bilbrannene kommer etter at det i fjor høst ble meldt at verdens billigste bil hadde defekte elektriske brytere som førte til at plast smeltet og medførte røykutvikling, skriver InsideLine.

Tata sier i en kommentar i forbindelse med undersøkelsene av ulykken, at begge bilbrannene ser ut til å ha startet bak i bilen, i eller nær motorrommet.

I en uttalelse til nyhetsbyrået Blomberg sier Tata at Nano har vært igjennom og passert strenge sikkerhetskrav og sertifiseringer, både nasjonalt og internasjonalt.

Tata Nano fra det indiske industrikonsernet Tata vil fylle hullet mellom motorsykkel og bil med nye Nano. Den jevne inder har ikke bil, og kjører kollektivt eller motorsykkel. Bilen er også laget i en versjon planlagt for salg i Europa. Det er også planlagt salg i USA innen to til tre år. Tata Motors eier også Jaguar og Land Rover.

Les:Indisk bilrevolusjon avduket - her er Nano.

Les:Stusslig komfort i verdens billigste bil.

- Påsatte branner i Norge

Ifølge tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) var det 3.479 bilbranner i Norge i 2009. Det er en økning på 7 prosent sammenlignet med året før, og en økning på 17 prosent sammenliknet med tall fra 2007.

Erstatningsutbetalingen etter bilbranner i 2009 var på 201 millioner kroner. Dette er en økning på 5 prosent fra året før, og en økning på 30,5 prosent fra 2007. Tallene for i år er ikke klare ennå.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) Stine Neverdal, sier til VG Nett at de relatert en del av bilbrannene til svindel.

- Det er for mange nye biler som brenner på øde strekninger. Vi frykter at noe er relatert til svindel, men noen få bilbranner kan være relatert til tekniske feil ved bilen. Det forekommer også bilbranner i forbindelse med alvorlige ulykker. Forsikringsselskapene jobber mye for å avsløre svindel, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) Stine Neverdal.

Les:Disse bilene brant mest i 2004.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder