NY LEAF: Med ny, større batteripakke kan du i teorien kjøre 250 kilometer mellom hver opplading. Foto: Produsent ,

«Ny» Nissan Leaf: Nå kan den gå (inntil) 25 mil

Nissan lanserer nå en Leaf med større batteripakke, som skal øke rekkevidden med 26 prosent. Bare Tesla kan gå lengre av dagens elbiler.

Artikkelen er over fire år gammel

Men inntil nye Leaf er på veien fra januar 2016, er det Renault Zoe, med sin maksimale rekkevidde 240 kilometer, som er nærmest Tesla.

Den oppgraderte Nissan Leaf får nå hele 250 km rekkevidde, ifølge Nissan er det best i segmentet. Et nytt batteri med en kapasitet på hele 30 kWh gjør dette mulig.

Det blir også noe designforandring på 2016-modellen, men viktigere for kundene er trolig at garantien går opp fra fem til åtte år, som de andre elbilene.

Les: Prøvekjøring av ny Passat Alltrack

Like brukervennlig

Det nye batteriet på 30 kWh gir større rekkevidde uten at det skal gå på bekostning av romsligheten inne i bilen. Bilen har nøyaktig de samme utvendige dimensjonene som den eksisterende 24 kWh-modellen, og veier bare 21 kg mer.

Nøkkelen til den økte ytelsen på det nye batteriet er ifølge Nissan oppdatert innvendig design og batterikjemi. Bruken av karbon, nitrogen og magnesium i elektrodene gir bedre ytelse samtidig som endringen av cellesammensetningen også bidrar til forbedringen.

Nissan øker samtidig garantien for det nye 30 kWh batteriet til 8 år/160 000 km.

Akkurat som med den nåværende Leaf-modellen kan kunder lade bilen hjemmefra, med offentlige ladere eller fra hurtigladenettverket (3-faset, 400 V) som er i rask utvikling i Norge og Europa.

Se: Denne bli Opels bestselger neste år

Les også: Volkswagen realiserer Golf GTI Clubsport

Oppdatert

Alle Acenta og Tekna 2016-modeller av LEAF er utstyrt med den nyeste versjonen av NissanConnect infotainment systemet.

Med nytt grensesnitt og digital radiomottager har det nye systemet også en kapasitiv 7-tommers berøringsskjerm som lar eiere zoome inn og ut av kart og sveipe mellom menyene på skjermen.

2016-modell Leaf har også flere kosmetiske endringer, inkludert nytt tak og en ny farge.

Prosent for modellen med det større batteriet vil være 16.800 kroner høyere enn for 24 kWh-modellen. Leveringene starter på nyåret.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder