Bilutstillingen i Genève: Se bilene «alle» snakker om

Den årlige bilutstillingen i Genève er et spektakulært vårslipp av det som skal rulle ut fra fabrikkene i den nærmeste fremtid. Her er noen av de viktigste som er avduket så langt.

Årets utgave av bilutstillingen i Genève, den 85. i rekken, er en real muskelmesse, med superbiler fra en rekke store og mindre produsenter.

I år er Både Audi, Ferrari, McLaren, Aston Martin og Porsche på podiene med super-, mega- og hyperbiler. Men sterkest av alle, er Koeningseggs nye Regera.

Men også «på gølvet» skjer det mye spennende, for vanlige bilkjøpere.

Pilene peker oppover, og det Europeiske bilmarkedet, og for første gang på seks år var det vekst i 2014, etter nedgang.

Stor oversikt: Her er vårens viktigste bilnyheter (krever abonnement)

VGs reporter Hanne Hattrem og VGTVs videojournalist Natalie Remøe Hansen følger bilmessen i Genève. Foto: ,

Ladbar-buzz

Et av de store buzzordene i bilindustrien nå, er ladbare hybrider: Biler som har vanlig motor, elektrisk motor og som kan lades fra stikkontakten. Volkswagen viser sin Passat GTE, en ladbar hybrid som kan kjøre inntil 5 mil elektrisk. Forbruket er oppgitt til 0,21 liter per mil, og den er i Norge til høsten, som stasjonsvogn og sedan. Prisen er ikke klar.

I september kommer Mercedes C-klasse også som ladbar hybrid. C 350 e skal koste cirka 500.000 kroner som stasjonsvogn. Og ikke nok med det, i løpet av to år skal Mercedes ha ti ulike ladbare hybridmodeller i Norge.

– Vi tror ladbare hybrider er løsningen på miljøproblemene, sier den norske Mercedes-sjefen Johnny Danielsen.

Mitsubishi gjør det stort med sin ladbare hybrid-variant av Outlander i Norge. Dette er trolig den nye og litt mindre ASX-modellen laget på nesten samme oppskrift – altså som ladehybrid. Konseptbilen heter XR-PHEV. Kommer trolig i 2016, og trolig med forhjulstrekk.

Nyhetene er mange på årets bilmesse. Det er rundt 130 verdens- og Europapremierer som kjemper om oppmerksomheten.

Les: Dette ble Årets bil

«Hverdagslykke»

For norske familier er det flere viktige hverdagsnyheter, blant annet flerbruksbilene Ford S-Max med firehjulsdrift, ny VW Touran, BMWs 2-serie Gran Tourer og kompakt-SUV-ene Renault Kadjar, Mazda CX3 og Honda HR-V.

Hos BilNorge.no finner du alfabetisk oversikt over alle nyhetene i Genève.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder