UTBRENT: Havarikommisjonen inspiserte skadene etter brannen i en trailer i Gudvangatunnelen tidligere denne måneden. Foto: KRISTIAN HELGESEN

Gudvangatunnelen får videoovervåkning

Åpner for kolonnekjøring i morgen

Statens vegvesen installerer nå flere kameraer i den brannherjede Gudvangatunnelen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det er et prøveprosjekt siden veivesenet likevel må legge inn fiberkabler i tunnelen fordi et nytt nødnett må være oppe og gå neste år.

- Nå har vi muligheten til å koble på kamera. Det er snakk om fem-seks stykker, og er mest for å teste ut teknologien i forhold til fiberkabelen, sier Nils Magne Slinde, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane.

Webkameraene, som vil filme kontinuerlig men ikke lagre filmen, vil komme i gang i løpet av september.

Brann 5. august

Gudvangatunnelen ble stengt 5. august etter brann i et vogntog. Tunnelen, som fikk omfattende skader, vil åpne for kolonnekjøring i morgen klokken 10. I begynnelsen kan det bli opp til to timers ventetid.

Les også: 75 evakuert etter trailerbrann

Samtidig som det nå settes kamera inn i Gudvanga, er det ikke lenger videoovervåkning i den 24,5 km lange Lærdalstunnelen, som er verdens lengste.

Overvåkningssystemet Tunsafe ble nemlig slått av i 2011 fordi man manglet programvare.

- Teknologien gikk ut på dato, sier Slinde. Han forteller at Tunsafe kun tok stillbilder ved inn- og utkjøring i tunnelen og ikke hele tunnelen.

På denne måten kunne man se om bilene som kjørte inn i tunnelen også kom ut, og dermed vite hvor mange som befant seg inne i Lærdalsstunnelen hvis det skulle skje en ulykke eller brann på den 24,5 km lange strekningen.

- Det var for unøyaktig og ikke til å stole på. Vi ønsker et annet system - noe som kan overvåke tunnelen på en mer fornuftig måte - men det finnes ikke, sier Slinde.

Siden det er lite trafikk i Lærdalstunnelen, som har en årsdøgnstrafikk på 1896 biler, må det være et system som trer i kraft ved hendelser i tunnelen.

- Nå har vi ikke videovervåkning i noen av tunnelene i vårt fylke, sier Slinde.

Men når nødtelefonene brukes eller noen tar ut en brannslokker, registreres det umiddelbart hvor i tunnelen man befinner seg.

Bilistene bør derfor i størst mulig grad bruke nødtelefonene og ikke egne mobiltelefoner.

Dyrt å fikse Gudvanga

- Kostnadene for å få Gudvanga i stand igjen etter brannen ligger på mellom 40 og 50 millioner kroner. Halvparten av dette er rent reparasjonsarbeid, resten er vedlikehold som ble tatt når tunnelen likevel var stengt, sier Slinde.

Geologer har vurdert skadene i Gudvangatunnelen.

Man måtte blant annet skifte lyskabler gjennom hele tunnel i kjølvannet av at den måtte vaskes og rengjøres etter brannen.

Vegvesenet har også måttet banke fjellet og fjerne alt som var løst inne i Gudvangatunnelen og dekke dette med sprutbetong.

- Vi har også skiftet asfalt der dette ble ødelagt når vi rensket fjellet, og skiftet alle kant-og midtlingjer som smeltet i brannen, forteller Slinde.

Les også: Trailersjåfør siktet etter tunnelbrann.

Ventilasjonsanlegget ble testet mandag og fungerte da som det gjorde før brannen.

Men det kan bli endringer i hvordan ventilasjonssystemet styres, og da må det foretas en omprogrammering som kan ta noe tid.

Det er derfor ennå ikke klart når tunnelen igjen åpnes for fri ferdsel og man ikke lenger trenger kolonnekjøring.

Gudvangatunnelen hadde i fjor en årsdøgnstrafikk på 2061 kjøretøy.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder