1 av 8Håpnes bro på E6 i Nord-Trøndelag er stengt etter at deler av toppdekket på broen har gått i oppløsning. Foto: Karl Jørgen Marthinsen

Håpnesbrua er åpen igjen

BIL, BÅT OG MOTOR

Norge er blitt samlet til et rike igjen. Håpnesbrua i Nord-Trøndelag er ifølge Vegvesenet nå åpen for trafikk.

Publisert: Oppdatert: 09.02.15 11:44

«Ev6 Håpnesbrua ved Namsskogan. Åpen for trafikk,» melder de på Twitter.

Det var i går kveld dekket på brua rett og slett gikk i oppløsning og asfalten på broen smuldret opp og delte Norge i to.

Bakgrunn:Bro på E6 stengt – Norge delt i to

- Vi er i ferd med å skrape broen ren og ser for oss å åpne broen i løpet av en times tid, sa Vegdirektoratets seksjonsleder i Region Midt, Jo Bernt Brønstad.Brønstad til VG ved 10.20 tiden mandag.

«MF Lysningen» – som har plass til 60 biler – er akkurat nå eneste mulighet til å reise mellom nord og sør etter at Håpnesbrua ble stengt søndag kveld.

Ikke skadet brukonstruksjon

Ifølge Brønstad er ikke brukonstruksjonen skadet.

- Det som har skjedd er at det har trengt væske ned i asfalten. Dette har så frosset og sprengt seg plass. Når mildværet kom nå mistet dekket kontakt med underlaget og det flaket rett og slett av, sier han til VG.

De vurderer om de skal legge et midlertidig lag asfalt på broen. Til våren vil det bli lagt en membran på broen. Denne membranen skal forhindre denne type problematikk.

Mange broer uten membran

– Når vi legger på slitelag i dag legger vi en helt vanntett membran mellom brudekket og slitelaget så det ikke kommer fukt inn i selve konstruksjonen. Det var ikke like vanlig før, og har ikke blitt gjort på Håpnesbrua, sier ingeniør Svein Aasan i Statens Vegvesen til Teknisk Ukeblad.

Han sier at det er mange broer i Norge uten denne membranen mellom brudekket og slitelaget.