TO HJUL I SVINGENE: C1 opppfører seg som en vanlig MC bortsett fra at den nærmest er umulig å velte med Foto:Lit Motors

Her er «MCen» som ikke kan velte

Til tross for at den ruller av gårde på bare to hjul er det nærmest umulig å velte med Lit Motors overbygde MC.

Øystein Larsen-Vonstett
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Ifølge New York Times er det amerikanskutviklede kjøretøyet C1 en blanding av liten bil og MC.
Innvendig er det plass til to personer eller en person og bagasje tilsvarende det du kan få med deg uten å betale ekstra på et fly.

VGTV: Se video av kjøretøyet her!

Rask elmotor

Toppfarten er på pene 160 km/t og rekkevidden med fullt batteri blir oppgitt å være 320 kilometer. Foruten å være et praktisk og rimelig fremkomstmiddel i byen er C-1 bygd som en selvbalanserende konstruksjon. Ved hjelp av to gyroskop holdes kjøretøyet oppe av seg selv når det stopper ved rødt lys. Samtidig krenger den i svinger, men vil ikke velte selv om en bil dunker inn i den ifølge skrytelisten fra produsenten.

HALV BIL: Komfortmessig med både tak og dører er C1 like mye bil som mc. Foto: Lit Motors

Pris: 137.000 kroner

Kjøretøyet skal settes i produksjon neste år, men kan allerede nå forhåndsbestilles. Pris i USA er 24.000 dollar eller 137.000 kroner.

I USA er kjøretøyet nærmest designet som et mer behagelig kjøretøy for å kunne bruke motorsykkelparkering og kjøre i kollektivfeltet.

Masse utstyr

Da får du med både klimakontroll, nedrullbare vinduer, kollisjonsputer i tillegg til helintegrasjon av smarttelefon i bilens underholdnings- og multimediasystem. På ekstrautstyrslisten kan du huke av for panoramatak eller ekstra flott stereoanlegg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder